Ostali sportovi

Blanki ASK-ov miting i 201 cm

Maja Giljanović • četvrtak, 15.05.2008.

Međunarodni atletski miting u organizaciji se splitskog atletskog kluba ASK i organizacijskog odbora Svjetskog atletskog kupa održao poslijepodne u Parku mladeži, a prve su se zvijezde Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić očekivano oslastile pobjedom...

Svjetska je prvakinja iz Osake i dvoranska prvakinja iz Valencije, naime, nastupila pred svojim sugrađanima po drugi put ove sezone nakon visaškog mitinga na Gripama, a manjak je ozbiljnije konkurencije nadoknadila izlascima na visine redom od 185, 190, 195, 198 i 201 centimetar.

Sve je visine 24-godišnjakinja svladavala iz prvog pokušaja, a nakon 24. uzastopne pobjede Blanka je ostala uz zaletište i u društvu joj trenera i oca Joška odradila još pokoji skok te zaokružila trening.

Triput je, pak, letvicu rušila na 204 centimetra - visini kojom bi vodeći ovosezonski rezultat na otvorenom podigla novi centimetar - upravo njenih 203 stoji iz Dohe 9. ovog mjeseca.

Prigodu produljiti niz i demoralizirati konkurenciju neprikosnovena će Blanka imati 1. lipnja na prvom u seriji mitinga Zlatne lige, Berlinu.

Hrvatska je rekorderka u kladivu s druge strane nakon što je zbog povrede propustila gostovanje u Splitu ove veljače prigodom Europskog zimskog bacačkog kupa hicem iz pete serije pobijedila ispred Splićanke Sanje Gavrilović (64.35). Ivana je, pak, bacila 73.30: "Fenomenalan rezultat s obzirom da sam imala popriličnih poteškoća s tehnikom bacanja" - Brklja je, naime, četiri puta bacila neispravno.

Dvostruku je pobjedu - na 100 i 200 metara ostvarila Slovenka Alenka Bikar, a vrijedi izdvojiti i 20.56 u kugli Bih reprezentativca Hamze Alića.

Vis:
1.Vlašić 201 cm

Kladivo:
1.Brkljačić 73.30 m

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!