Nogomet

Nesmotrenost vratara koštala San Lorenzo

Maja Giljanović • petak, 16.05.2008.

Ekvadorski prvak LDU kapitalizirao je pogrešku San Lorenzovog vratara Agustina Oriona i svojoj momčadi osigurao izvrstan rezultat u prvoj utakmici četvrtfinala Cope Libertadores...

San Lorenzo je inače jedini argentinski klub "velike petorke" - Boca, River, Racing, Independiente - koji nikad nije osvojio Kup osloboditelja, a nevjerojatnom osminom finala u kojoj su s devetoricom igrača nadoknadili dva gola zaostatka protiv Rivera dali su navijačima, njih 45.000 na El Nuevo Gasometru, nadu da će upravo u 100. godini kluba slaviti naslov prvaka Južne Amerike.

Diazovi su igrači otvorili susret u skladu s očekivanjima jer centimetri su samo dijelili Gonzala Bergessija da umjesto stative pospremi loptu u mrežu gostiju odmah u 13. minuti. U 36. minuti, međutim, nakon glupave pogreške vratara LDU stiže do vitalnog gola u gostima preko Bielera, a unatoč promašajima izglednih prigoda u drugom dijelu nakon poravnanja (Adrian Gonzalez) u 39., trener lanjskog pobjednika argentinske Clausure siguran je da mu momčad ima snage sljedećeg tjedna napasti u Quitu - napominje, naime, da su primjerice u grupnoj fazi na nesnosnoj nadmorskoj visini nadoknadili zaostatak od dva gola i protiv Real Potosija i na koncu slavili s 3:2.

Na stadionu Azteka, pak, Atlas je pred 90.000 grlatih Meksikanaca pogocima paragvajskog reprezentativca Cabanasa (dvostrukog strijelca u osmini finala u fantastičnoj 3:0 pobjedi na gostovanju kod Santosa) u 24. i 72. minuti slavio protiv Flamenga, a Brazilci su poslije susreta naširoko protestirali protiv suca koji im je, čini se, čisti gol u 89. minuti Klebera poništio zbog navodnog ofsajda.

Copa, četvrtfinale:
San Lorenzo - LDU 1:1, Atlas - Flamengo 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!