Ostali sportovi

Strpljen - spašen

Maja Giljanović • srijeda, 21.05.2008.

Punih 16 godina kao profesionalcu trebalo je Alessandru Bertoliniju da se domogne svoje prve etape na Giro d'Italiji - jednanaeste, 199 kilometara dugačke od Urbinije do Cesene...

36-godišnji vodonoša Team Diquigivannijevom Gilbertu Simoniju Bertolini je, naime, bio jedan od petorice odbjeglih na zahtjevnoj ruti od Marchi do Emilije Romagne, a u završnom se sprintu trojice najspremnijih s(p)retno okristio padom sunarodnjaka Fortunata Balianija koji je usput onemogućio i Španjolca Pabla Lastrasa u lovu na talijanskog veterana.

Vladimir Miholjević je, pak, zauzeo odlično 35. mjesto, dok je krajnje upitan sutrašnji start još uvijek lidera 91. izdanja Gira - Giovannija Viscontija. Maglia rosa se, naime, skršila 30-tak kilometara od cilja zajedno s Levi Leipheimerom, Christaianom Pfannbergerom, Leonarom Piepolijem i liderom u poretku šenjača Emanueleom Sellom.

Talijan je izvukao deblji kraj, prevezen je u bolnicu, a ozlijedio je lijevi lakat i desni zglob. Do promjene je inače stiglo na podiju: top-trojcu se, naime, 15. mjestom priključio lanjski pobjednik Toura Alberto Contador, a deveti je trenutno branitelj prošlogodišnjeg Gira Danilo Di Luca. Miholjević je s druge strane napredovao sve do 39. pozicije.

Sutra se vozi 172 kilometra od Forlija do Carpija u kojem je utrka posljednji put gostovala 1998. (Laurent Roux), a obilježit će je završnih, sprinterima pogodnih, 42 kilometra i 195 metara maratonske staze u čast olimpijca Doranda Pietrija.

Giro, 11. etapa:
1.Bertolini (Androni Giocattoli) 5.44.22
2.Lastras (Caisse d'Epargne) +5
3.Baliani (Italija, Group Navigare) +5
...
35.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +3.53

Ukupni poredak:
1.Visconti (Italija, Quickstep) 49.00.17
2.Bosisio (Italija, LPR Brakes) +5.50
3.Contador (Španjolska, Astana) +6.59
...
39.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) 15.19
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!