Nogomet

Hattrick Palerma trasirao Bocu dalje

Maja Giljanović • četvrtak, 22.05.2008.

Boca Juniors se neočekivano lako plasirala među četiri najbolje momčadi Južne Amerike nakon što se u Guadalajari smlavili Atlas svim trima pogocima Martina Palerma...

Meksikanci su pred 60.000 navijača ugostili branitelje lanjskog naslova pobjednika Cope Libertadores poslije 2:2 u Argentini prošlog tjedna, ali je Ischijina momčad od samog starta krenula žestoko: Martin Palermo je goste doveo u vodstvo u 19. minuti uz uzaludan sav trud Jorge Bave koji je, naime, upro na crti zaustaviti loptu legendarnog Bocinog kapetana.

Palermo je potom u 33. na asistenciju uvijek neugodnog, hitronogog Rodriga Palacija podebljao prednost, a četiri minute kasnije svojim je hattrickom riješio sve nedoumice.

Atlas je u drugom poluvremenu poslao svu desetoricu naprijed ostavivši golem prostor Boci za kontraudare, a jednog je u 50. minuti Bava onemogućio rušenjem Palacija van šesnasterca nakon kojeg je momčad, koja je u skupini inače ranije ove sezone u Guadalajari slavila s 3:1, ostala s igračem manje. Boca do isteka 90. nije naročito forsirala, a prolaskom u polufinale ostala je u utrci za osvajanjem rekordne sedme titule u južnoameričkoj inačici naše Lige prvaka.

Drugi polufinalist je iz brazilskog okršaja, pak, Fluminense: pred 85.000 navijača na Maracani Adrianov Sao Paulo je poražen s 3:1 odnosno na koncu s ukupno 3:2.

Flu je u vodstvo stigao preko Washingtona u 11. minuti, a u iznimno su atraktivnom susretu prigode za poravnanje promašivali redom Adriano i nekadašnji napadač PSG-a, Aloisio sve do 70. minute i izjednačenja Adriana koji je naposljetku, nakon tri-četiri vrhunske obrane domaćeg vratara, izvrsnim udarcem glavom matirao Henriquea.

Fluminenseu prednost vraća Dodo u 72. i do isteka 90. nošena publikom (uz igrača više nakon isključenja Joilsona u 84.) momčad trenera Gaucha nemilice navaljuje: pritisak se isplaćuje u drugoj minuti sudačke nadoknade kada, naime, Washington glavom nakon kornera postiže prolaska među četiri vrijedan gol.

Copa Libertadores, četvrtfinale:
Atlas - Boca Juniors 0:3, Fluminense - Sao Paulo 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!