Ostali sportovi

Treća etapa Bennatija, Miholjević ukupno 39.

Maja Giljanović • četvrtak, 22.05.2008.

Foto-finiš je odredio pobjednika 12. etape Gio d'Italije - 172 kilometra od Forlija do Carpija - pripalo je, naime, Daniele Bennatiju ispred derugoplasiranog Marka Cavendisha, dok je hrvatski biciklist Vladimir Miholjević na cilj stigao kao 62. u vremenu pobjednika...

Monotona, ravničarska etapa 27-godišnjaku je treća ovogodišnja, a srećom po Talijana, člana Miholjevićevog Liquigasa, savršeno se uspio oporaviti od bolova u koljenu zbog kojih je s utrkama startao nedavno u travnju.

Bennatija je u zadnjim metrima stisnuo u ovim trenucima vjerojatno najbolji sprinter svijeta Mark Cavendish (High Road), ali 22-godišnji je Britanac u finiš krenuo milimetar prekasno. Riccardo Ricco je, pak, na 136. kilometru prošao kroz rodni grad Formigine, međutim, prigodu preuzeti vodstvo u svom dvorištu nije dobio: "Nisam razočaran, ja sam svoje obavio", izjavio je Ricky, pobjednik, naime, druge i osme etape 91. izdanja Gira.

U ukupnom poretku ozlijeđen, ali stisnutih zubiju i guran momčadskim kolegama, Giovanni Visconti je 110. mjestom s 20 sekundi zaostatka zadržao maglia rosu ispred sunarodnjaka Bosisija (111.) i Alberta Contadora (78.) na trećem mjestu, dok je Miholjević i dalje 39.

Sutra je na rasporedu 177 kilometara od Modene do Citadelle, a s obzirom na konfiguraciju terena očekuje se sličan rasplet: "Neće biti lako, ali učinit ću sve da i sutra prvi prođem ciljem", najavio je Bennati koji je inače u ukupnom poretku 66.

Giro, 12. etapa:
1.Bennati (Italija, Liquigas) 4:05.29
2.Cavendish (Velika Britanija, High Road) 0
3.McEwen (Australija, Silence-Lotto) 0
...
62.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) 0
...

Ukupni poredak:
1.Visconti (Italija, Quickstep) 53.05.46
2.Bosisio (Italija, LPR Brakes) +5.50
3.Contador (Španjolska, Astana) +6.59
...
39.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +15.19
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!