Ostali sportovi

Skokom preko Zlatnog Rata

Sportnet • četvrtak, 22.05.2008.

Bol na Braču ovih je dana ugostio nekoliko najboljih svjetskih kite surfera. Na najveći dalmatinski otok svi su došli s istom namjerom – što atraktivnije preskočiti rt Zlatni Rat, najpoznatiju plažu na Jadranu koja je ujedno i najpoznatiji simbol hrvatskog turizma...

Među njima se našao legendarni Francuz Bertrand Fleury, njegov sunarodnjak i dvostruki svjetski prvak Sebastian Garak, Poljak Maciek Kozerski, te mlade nade u usponu Boris Judin iz Srbije i Lex Dekker iz Nizozemske. Hrvatsku na ovom kiteboarding eventu, s imenom Red Bull Golden Jump, predstavljaju Siniša Pavlović i Stefan Lukić.

Red Bull Golden Jump odvija se po prvi put i unosi novi koncept u natjecanja te vrste. Izvođenje raznoraznih trikova u ovoj priči i nije neka novost, no skokovi se nikada do sada nisu izvodili preko kopna. Svaka greška bit će bolnija, a za izvođenje pobjedničkih trikova trebat će i puno više hrabrosti.

Danas su natjecatelji ispitali teren, iako nisu imali previše sreće s vjetrom budući da nije prelazio jačinu od 13 čvorova. Usred dana uhvatio nas je jaki pljusak, nakon čega je ubrzo uslijedilo sunce. Sutrašnja prognoza je puno bolja i obećava manje naoblake, tako da se ipak možemo nadati dobrom starom maestralu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!