Nogomet

LDU penalima izbacio Argentince

Maja Giljanović • petak, 23.05.2008.

Polufinale ovogodišnje Cope Libertadores nakon Boce Juniors i Fluminensea dan ranije izborili su rano jutros po hrvatskom vremenu LDU i America nauštrb renominiranijih San Lorenza odnosno Santosa...

Lega de Quito prvi je ekvadorski klub koji je prošao među četiri još od 1998. kad su slavili 5:3 nakon jedanaesteraca, a protiv San Lorenza na koncu su unatoč malom milijunu propuštenih prigoda s(p)retno prošli dalje: LDU je poveo u 27. minuti bombom s preko 30 metara Damiana Mansa, a loše se po goste nastavilo tri minute kasnije kontroverzno dodijeljenim crvenim kartonom Juanu Torresu zbog udarca (pokušaja udarca zapravo) laktom Vere.

San Lorenzo se, međutim, ne predaje: slave, naime, 100. godišnjicu kluba i svim su silama zapeli da upravo u godini velike obljetnice po prvi put u povijesti svojim navijačima donesu naslov prvaka Južne Amerike. Primjerice u skupini su na 4000 metara nadmorske visine nadoknadili zaostatak od 2:0 i preokrenuli na 3:2, a u osmini su finala s devetoricom igrača i rezultatu 2:0 šokirali River, poravnali i s ukupno se 4:3 plasirali u četvrtfinale.

Ni u Quitu nisu posustali: na gotovo 3000 metara iznad morske razine tri minute nakon povratka s odmora Gonzalo Bergessio poravnava i potom do kraja unatoč presingu LDU-a grčevito brane gol svog Agustina Oriona forsirajući naposljetku dramu jedanaesteraca - Aurelianu Torresu Jose Cevallos skida penal, a meč-loptu ne propušta Claudio Bieler za veliko slavlje 43.000 Ekvadoraca.

U drugom (četvrtom ukupno) je, pak, četvrtfinalu Santos na Vila Belmiri slavio Pirovu pobjedu. 1:0 protiv Americe golom Klebera u 62. minuti pokazalo se, naime, nedovoljnim - Meksikanci su svih 90 minuta i pet sudačke nadoknade odigrali zabijeni u svom šesnaestercu bez iti pomisli da krenu u napad i zahvaljujući raspoloženom Guillermu Ochoi koji je zaustavljao u prvom redu Klebera, izdržao sve navale.

Santos je na koncu, unatoč podršci s tribina među ostalima i svojih nekadašnjih igrača, legendarnog Pelea i Realovog Robinha, ostao bez polufinala s ukupnih 2:1, a zasigurno će još dugo spominjati posve krivo poništeni gol u zadnjoj minuti prve utakmice.

Polufinalne inače parove čine America - LDU odnosno Boca - Fluminense.

Copa, četvrtfinale:
LDU - San Lorenzo 1:1 (5:3 nakon jedanaesteraca), Santos - America 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!