Ostali sportovi

Blaine Wilson zaključio karijeru

Maja Giljanović • petak, 23.05.2008.

Trostruki olimpijac Blaine Wilson u 33. je godini odlučio staviti točku na i velike karijere, a odluku o odlasku u žiži prvenstva SAD-a potakla je slaba forma koju je nekadašnji momčadski svjetski prvak pokazao na preči i parteru...

Wilson se, naime, razočaran nije pojavio na preskoku, napustio je arenu i koji sat kasnije pojasnio: "Čim sam završio s parterom bio sam svjestan kraja. Strahovito sam umoran, iscijeđen čak pa smisla produžavati agoniju i riskirati povredu zaista više nema. Otišao sam, pak, bez riječi jer nisam želio skretati pozornost na sebe - moje kolege to ne zaslužuju".

Wilson se tijekom 15 godina karijere učestalo borio s povredama: sedam je puta završavao na operacijskom stolu, a primjerice manje od šest mjeseci prije Atene 2004. biceps mu se doslovce odvojio od kosti. Unatoč svemu uvijek se vraćao i npr. postao je prvi Amerikanac s pet uzastopnih (1996. - 2000.) naslova u višeboju i treći u povijesti gimnastike s pet (ili više) osvojenih titula.

"Smatram da sam ispunio svoje potencijale. Ljepše bi bilo otići na Igrama, ali ne žalim za ičim", zaključio je Wilson o kojem ostali imaju samo riječi hvale. Branitelj naslova prvaka SAD-a David Durante je primjerice kazao: "Oduvijek sam mu se divio i smatram se sretnim što sam imao prigodu učiti od njega. Nedostajat će svima".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!