Nogomet

Neredi u Sarajevu

Maja Giljanović • petak, 23.05.2008.

Točno u podne pred sjedištem Nogometnog saveza BiH u srcu Sarajeva na legendarnoj Baščaršiji krenuo je prosvjed, po slobodnim procjenama izvjestitelja, preko dvije i pol tisuće navijača koji su negodovali na odluku o smjeni dojučerašnjeg izbornika Mehe Kodre zahtijevajući naprotiv smjenu čelnih ljudi...

Proslavljeni je reprezentativac bivše Jugoslavije i napadač primjerice Barcelone Meho Kodro smijenjen prošlog tjedna nakon što je odbio odvesti reprezentaciju u Teheran procjenivši da mu u ovom trenutku prijateljska utakmica s Iranom (izuzev materijalne - 200.000 $ - dobiti u blagajni Saveza) ne donosi korist.

BH Fanaticosi odmah su najavili prosvjede u potporu izbornika koji je zagovarao prvotno zakazanu utakmicu protiv Poljske, a od koje je Savez odustao nijednom riječju ne objasnivši promjenu Kodri i igračima mu: "Ne vrati li se izbornika, nećemo prezati izazvati nerede, kako na domaćim, tako i na gostujućim terenima."

Današnji je prosvjed započeo u mirnom tonu, ali vidjevši da ih čelnici Saveza ignoriraju - uzavrele su strasti i navijači su zasuli ulaz kamenjem i bengalkama. Veće nerede je, pak, spriječila policija, a nakon kraćeg fizičkog obračuna epilog je prosvjeda nekolicina ozlijeđenih, među kojima i jedan fotoreporter, te privođenje najagresivnijih navijača.

Kriza u FS BiH se nastavlja: reprezentativci s druge strane redom otkazuju Denijalu Piriću (v.d. izbornika) ususret utakmice s Azerbejdžanom 1. lipnja - Papcu, Misimoviću i Rahimiću pridružio se i Miralem Pjanić, a svoj dolazak u Zenicu zasad je potvrdila niti polovica pozvanih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!