Nogomet

Brazilci s B momčadi u SAD

Maja Giljanović • subota, 24.05.2008.

Reprezentacija Brazila koju u SAD-u očekuje turneja ususret nadolazećih kvalifikacijskih utakmica za SP 2010. svakim je danom sva tanja...

Dunga otpočetka nije mogao računati na Ronaldinha i Robinha, a nakon artoskopskog zahvata na koljenu Milanovog Kake, Selecao ostaje i bez aktualnog Fifinog Igrača godine. Izvjesno je, naime, da ga neće biti 31. svibnja protiv Kanade i 6. lipnja protiv Venezuele, ali nekadašnjeg kapetana svjetskih prvaka 1994. godine brine da se Kaka neće moći staviti na raspolaganje momčadi ni za kvalifikacije koje slijede u drugoj polovici šestog mjeseca protiv Paragvaja i Argentine.

44-godišnjak, međutim, ne očajava: "Brazil je pokazao da ima nepresušno vrelo vrhunskih igrača. Lani na Copa Americi smo, naime, igrali bez obojice - Kake i Ronaldinha - pa smo svejedno slavili protiv Argentine" (3:0) "i osvojili naslov".

Osim toga, dodao je, novi talenti svakodnevno se nameću - primjerice Ronaldov suigrač Alexandre Pato i(li) Thiago (Fluminense), Henrique (Palmeiras) odnosno Bobo (Beşiktaş).

Upitan jesu li Ronaldo koji u nacionalnom dresu nije zaigrao ni minute nakon SP u Njemačkoj, a trenutno se oporavlja nakon operacije koljena u veljači i Ronaldinho koji je s druge strane nabacio pokoji kilogram viška u Barceloni i zadnjih mjeseci je optuživan za učestala noćarenja prekriženi u njegovim planovima za SP, Dunga je odgovorio: "Ni u kom slučaju, ali od starih se zasluga ne živi. Na njima je, ali i svima ostalima, da se dovedu u pravu formu i pokažu da mogu pridonijeti uspjesima reprezentacije".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!