Nogomet

Jedno srce s Ćirinim sinovima za učenike i studente

Ivana Strahija • ponedjeljak, 26.05.2008.

Veliki humanitarni spektakl na stadion Varteksa večeras je doveo 10 tisuća gledatelja, a "mamac" nije mogao biti bolji – nogometna utakmica slavnih, političara i brončanih iz '98., te potom koncert danas najpoznatijih hrvatskih glasova.

Kao velik podstrek građanima, tvrtkama i većim donatorima, danas su na varaždinskom stadionu nakon deset godina istrčali brončani hrvatski reprezentativci, koji su 1998. ostvarili najveći uspjeh hrvatskog nogometa, pod vodstvom legendarnog Miroslava Blaževića. Njihovi su protivnici, možda malo manje slavni, ali svejedno poznati, bili članovi nogometne skupine Udruge Cor Unum, mahom sastavljene od političara koji danas vode Hrvatsku.

Premda se pred susret očekivala velika terenska premoć nekoć profesionalnih nogometaša, Cor Unum nije se mislio lako predati, a voditelj ekipe ministar Dragan Primorac svoje je bojovnike žestoko trenirao pred susret, pa na terenu nisu bili inferiorni Ćirinim sinovima.

Prvi gol pada upravo u mrežu brončanih, kad Polančec koristi nepažnju obrane Ćirinih sinova, i lošu procjenu Štimca, pa zavrće loptu s ruba 16-terca na pravo mjesto. Do kraja poluvremena kockasti Šuker i Prosinečki, te Vlaović pokušavaju nadmudriti vratara Jednog srca Gabrića, no ovaj se nije dao.

Do izjednačenja dolazimo u 29. minuti, a taj je pogodak bio jedan od najljepših što smo ih u dugo vremena vidjeli na hrvatskim nogometnim terenima. Iz slobodnjaka Boban precizno dodaje do Šukera, a ovaj mrežu para silovitim volejom, tik ispod prečke. Ponovno slijedi sijaset prilika, sad Cor Unuma, koji pritišće na redove Ćirinih sinova, ali ni Primorac ni Jandroković, a ni Kovačević nemaju sreće.

Rezultat se ponovno mijenja u 50. minuti, ovog je puta u kockastom dresu zabio Šimenc. Zanimljivo, potom svi igrači iz oba tima ulaze na teren, pa se igra 15 protiv 15, a u petoj je minuti sudačke nadoknade igrač Cor Unuma Arapović isprovocirao penal za svoju ekipu, jer je Čopa natjerao da igra rukom, a siguran je egzekutor s bijele točke Mamić za konačnih 2:2.

Osim što smo na terenu nakon dugo vremena ponovno imali priliku vidjeti brončanu nogometnu reprezentaciju, od nogometa se, ili suđenja oprostio i jedan od najpoznatijih nogometnih arbitara Hrvatske, Edo Trivković, kojem je ta utakmica bila najbolji mogući oproštaj od 16-godišnje karijere.

Za kraj recimo kako je cijela akcije u potpunosti uspjela, odnosno skupljeno je dovoljno novca za 1000 stipendija po 1000 kuna, koje će istom broju učenika, studenata i mladih znanstvenika uvelike olakšati školovanje. Svaka čast organizatorima na spektaklu kakvog u Hrvatskoj rijetko viđamo, ali i svim onim pojedincima koji su donirali novac za hvalevrijednu akciju, ukupno oko 10 milijuna kuna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!