Nogomet

Sparta nadjačala Hajduk, Dinamo uvjerljivo

Zoran Zdelar • utorak, 27.05.2008.

U ponedjeljak je započela 56. Kvarnerska rivijera, jedan od najglasovitijih omladinskih turnira na ovim prostorima...

Skupina A

U skupini A najuvjerljiviji je bio talijanski Livorno koji je s 4:1 svladao Baja LSE u Labinu. Talijani su već u prvom poluvremenu stigli do ogromne prednosti, a do počasnog pogotka su nogometaši LSE-a stigli u 75. minuti nakon što je mrežu Lischija zatresao Vederek. Mađari su se iznimno teško nosili s talijanskim protivnikom, pa na kraju mogu čak i biti zadovoljni porazom od tri pogotka razlike.

Rudar i Osijek u drugoj utakmici u Labinu odigrali su jedinu jučerašnju utakmicu na Kvarnerskoj rivijeri bez golova. Domaćin na svom terenu u Labinu nije se dao nadigrati u dvoboju s objektivno snažnijim protivnikom, a obje su momčadi mogle uzeti po tri boda s obzirom da je na svakoj strani propuštena iskoristiti po jedna iznimno izgledna prilika.

Livorno - BAJA LSE 4:1, Rudar - Osijek 0:0

Skupina B

Nizozemska Sparta uspjela je u 1. kolu u dvoboju sa splitskim Hajdukom ubilježiti pobjedu zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu. Hajduk je poveo u 11. minuti preko Gavranića, ali pobjedu suigračima iz Rotterdama donosi Groenendyk s dva pogotka u drugom poluvremenu.

Vicenza u Umagu je u prilično teškoj utakmici stigla do pobjede pogotkom desetak minuta prije kraja utakmice, a treba napomenuti da je domaćin propustio iskoristiti u 7. minuti kazneni udarac. Loptu Dujakovića uspio je skinuti Errichiello.

Hajduk - Sparta Rotterdam 1:2, Umag - Vicenza 0:1

Skupina C

Rijeka je na igralištu u Brnasima slavila protiv slovenskog Interblocka nakon što je mrežu Božjaka u 43. minuti zatresao Dražen Jurković, a u drugom poluvremenu isti igrač bilježi i asistenciju za pogodak nakon što je dodao Pilčiću u 65. minuti, koji je postavio konačnih 2:0

Za stopostotni učinak dana talijanskih momčadi pobrinuli su se nogometaši Milana koji svladali Halubjan s minimalnih 1:0 pred čak 500-tinjak gledatelja. Mladi nogometaši slavnog kluba sa sjevera Italije slavili su prije odmjeravanja snage s Rijekom pogotkom svog kapetana, Alessija Benedettija, u 21. minuti igre.

Rijeka - Interblock 2:0, Halubjan - Milan 0:1

Skupina D

Najefikasnija utakmica dana odigrala se u Crikvenici. Palo je čak sedam golova u odmjeravanju snaga između bosansko-hercegovačkog Sarajeva i slovenskog Maribora. Nakon što je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 1:1, u sjajnom nastavku utakmice palo je još pet golova. Maribor je unatoč zaostatku od 2:1 uspio preokrenuti i slaviti na kraju s uvjerljivih 5:2.

Zagrebački Dinamo u potpunosti je nadigrao Crikvenicu i ne bi bilo previše reći da su uz malo sreće mogli slaviti čak i s 10:0. Modri su se s Crikvenicom gotovo poigravali. Osim što su tri puta zatresli mrežu, zatresli su jednako toliko puta i njihov okvir gola, a prema mreži Pekere pucali su još gotovo 20-ak puta.

Maribor - Sarajevo 5:2, Crikvenica - Dinamo 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!