Nogomet

Capello "tješi" Terryja kapetanskom vrpcom

Zoran Zdelar • utorak, 27.05.2008.

Fabio Capello odlučio je da će u prijateljskoj utakmici protiv SAD-a ove srijede kapetan biti tragičar finala Lige prvaka, John Terry...

Kapetan londonskog Chelseaja, John Terry, nesumnjivo je uz John Arne Riisea najveći tragičar prošlosezonskog izdanja Lige prvaka. Promašeni jedanaesterac za osvajanje trofeja zasigurno neće nikad zaboraviti, no ovog mu je tjedna stigla barem mala utjeha od engleskog izbornika Fabija Capella.

Engleska u srijedu na nama tako dragom Wembleyju igra prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država, a Capello je najavio da će u toj utakmici kapetansku vrpcu nositi upravo Terry. To ipak ne znači da će Terry biti kapetan Engleske i ubuduće, već je Talijan na čelu Gordog Albiona najavio da će zasad to rotirati. No, nerealizirani kazneni udarac ipak je malo pogurao Terryja preko reda.

"Ovo je dobra odluka za Terryja nakon nesretnog finala Lige prvaka. Trenira iznimno naporno, a kad sam mu rekao da će biti kapetan, bio je vrlo, vrlo sretan. Od kapetana je važno da bude lider momčadi, a Terry je upravo to", smatra Capello.

Odluku o stalnom kapetanu Engleske Capello će donijeti tijekom ljeta. U prvoj utakmici pod Capellovim vodstvom kapetansku je vrpcu nosio Steven Gerrard, dok je protiv Francuske tu čast dobio Rio Ferdinand.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!