Nogomet

Osijek, Rijeka i Sarajevo slave velike pobjede

Zoran Zdelar • srijeda, 28.05.2008.

U 2. kolu omladinskog turnira Kvarnerska rivijera gledatelje su iznadprosječnom efikasnošću iznenadili nogometaši Osijeka i Sarajeva, dok se na igralištu u Brnasima posebno slavila pobjeda Rijeka nad talijanskim Milanom...

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

Skupina A

Slika 2 od 3.
Foto: Sandro Donda

Oni malobrojni gledatelji koji su u 16 sati odlučili posjetiti gradsko igralište u Labinu zasigurno su oduševljeni snagom koji su demonstrirali mladi nogometaši Osijeka. Polaznici jedne od najbolje hrvatske omladinske škole u potpunosti su demontirali protivnike iz susjedne Mađarske. Igrači BAJA LSE-a travnjak su napuštali pognute glave s obzirom na poraz od čak 10:0. Kada je trener Osijeka uvidio da s radi o protivniku koji njegovim pulenima ne može nikako parirati, odlučio je iz igre izvaditi svoje najvažnije igrače.

Slika 3 od 4.
Foto: Sandro Donda

U prilično izjednačenoj utakmici Rudara i Livorna, domaćini su u posljednjih 20-ak minuta bili ipak spretniji te su s dva pogotka pri rezultatu 1:1 upisali pobjedu. Dvostruki strijelac bio je Okić, koji je zabio za vodstvo od 1:0 u 31. minuti, a zatim i za 2:1 u 73. minuti.

Slika 4 od 5.
Foto: Sandro Donda

Osijek – BAJA LSE 10:0, Rudar – Livorno 3:1.

Slika 5 od 6.
Foto: Sandro Donda

Skupina B

Slika 6 od 7.
Foto: Sandro Donda

Nakon poraza u dvoboju sa Spartom, Splićani su u 2. kolu uspjeli ubilježiti prva tri boda nakon što su bili bolji od Vicenze. U ne posebno atraktivnoj utakmici presudila je jedna kontra Hajduka, nakon koje je mrežu u 46. minuti zatresao Borozan.

Slika 7 od 8.
Foto: Sandro Donda

Nizozemska Sparta je upisala novu pobjedu, a ovog su puta bolji bili od domaćina – Umaga. Da kvalitetom u svojoj skupini odskaču znatno od ostalih protivnika potvrdili su i odličnim golovima.

Hajduk – Vicenza 1:0, Umag – Sparta 1:4.

Skupina C

Halubjan je i dalje bez pobjede. Nakon što su ih svladali Riječani, ovog su puta od njih na igralištu u Brnasima bolji bili Slovenci iz Interblocka. Domaćini su praktički svladali sami sebe s obzirom da su skrivili dva kaznena udarca, što Rujovič i Cankar nisu propustili realizirati.

U dvoboju Rijeke i Milana bolji su bili igrači s Kantride, a posebno su zablistali Jurković i Rudan, čija su imena neki od skauta sigurno posebno označili u svojoj bilježnici. Riječani slave već nakon dvije minute igre. Rudan je lijepo proigrao Jurkovića, koji svladava golmana Donnarumma. Isti igrači zaslužni su i za drugi pogodak. Ovog puta je Jurković bio asistent, a Rudan trese mrežu u 33. minuti. Mogli su Riječani slaviti i uvjerljivije, no nisu iskoristili ostale prilike, a među njima je bio i jedanaesterac. S bijele točke precizan nije bio Bajramović. Rezultatski možda i ne posebno uvjerljiva pobjeda Rijeke, ali je veselje bilo kao da je bila višestruko veća.

Halubjan – Interblock 0:2, Rijeka – Milan 2:0.

Skupina D

Dinamo je ubilježio novu uvjerljivu pobjedu, još jednom su prikazali iznimno dobru igru protiv koje nogometaši Maribora jednostavno nisu mogli. Za vodstvo Modrih zabio je Batur u 20. minuti, a početkom drugog poluvremena Mihelić je ipak uspio izjednačiti na 1:1. Nakon toga Dinamovci su se ponovno trgnuli i s dva pogotka osiguravali novu pobjedu bez problema.

Gosti iz Sarajeva u Crikvenici su bili izuzetno raspoloženi za igru, domaćina su u potpunosti nadigrali i pokazala se ogromna razlika u kvaliteti nogometaša. Pobjeda bosansko-hercegovačke momčadi od 7:0 mogla je možda čak i biti još uvjerljivija.

Maribor – Dinamo 1:3, Crikvenica – Sarajevo 0:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!