Nogomet

Englezi lako protiv Amerikanaca

Marin Vuković • četvrtak, 29.05.2008.

U prijateljskoj utakmici odigranoj na Wembleyu Engleska je bez većih problema svladala reprezentaciju SAD-a, koja se engleskim gledateljima predstavila u neočekivano blijedom izdanju.

U svojoj trećoj utakmici na kormilu engleske reprezentacije Fabio Capello je upisao drugu pobjedu, a John Terry barem nakratko zaboravio na noćnu moru finala Lige prvaka i promašeni jedanaesterac protiv Manchester Uniteda. Upravo je Terry, kojemu je Capello večeras povjerio i kapetansku traku, doveo Englesku u vodstvo krajem prvog poluvremena, a pobjedu je u nastavku potvrdio Steven Gerrard.

Prije početka utakmice Bobby Charlton je Davidu Beckhamu uručio posebno priznanje zbog 100 utakmica odigranih u dresu reprezentacije, a bivši engleski kapetan se u prvih 45 minuta odužio vrlo dobrom igrom i asistencijom za pogodak Terryja. U 38. minuti točnim je, beckhamovskim ubačajem pronašao braniča Chelseaja koji glavom šalje loptu u mrežu za 1:0.

U drugom poluvremenu u igru je ušao Gareth Barry i opravdao povjerenje izbornika asistencijom za Stevena Gerrarda koji je u 59. minuti postavio konačnih 2:0. Do kraja utakmice oba su izbornika obavili po šest izmjena, što je uvelike utjecalo na ritam igre, pa se rezultat više nije mijenjao.

Fabio Capello je nakon utakmice bio zadovoljan predstavom koju su odigrali njegovi izabranici, a posebno je sretan bio zbog pogotka Johna Terryja. "Vrlo sam sretan zbog toga, on je dobar kapetan i odigrao je vrlo dobru utakmicu", rekao je Capello. "Sretan sam jer ono što sam tražio od njega prije utakmice on je i odigrao na travnjaku. John Terry je uvijek John Terry, u dobrim i lošim trenucima. Ima karizmu i prirodni je vođa."

Terry još neko vrijeme neće preboljeti promašeni jedanaesterac iz Moskve, ali je večerašnji pogodak posvetio svim navijačima kojima je san o vrhu Europe ostao neispunjen. "Ovaj pogodak posvećujem svim navijačima Chelseaja za sve što se dogodilo prošloga tjedna", izjavio je engleski kapetan. "Bio je to težak tjedan za mene otkad smo se vratili iz Moskve, ali povratak u rutinu je svakako pomogao. Odrastao sam čovjek i mogu se nositi sa svime što se dogodilo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!