Nogomet

Fluminense ulovio Bocu na spavanju

Maja Giljanović • četvrtak, 29.05.2008.

Odličnu su utakmicu prepunu ritma na Racingovom Presidente Peronu odigrali branitelj lanjskog naslova Boca Juniors i brazilski Fluminense nakon koje se Flu vratio kući pjevajući s dva gola u mreži na gostujućem terenu...

Boca je, naime,, još uvijek suspendirane Bombonere nakon incidenata u osmini finala kada je linijski sudac gađan i na koncu pogođen kockicama leda, dvaput u prvoj utakmici polufinala ovogodišnje Cope Libertadores vodila, ali su gosti s(p)retno ostvarili 2:2 iskoristivši nespretnost Bocinog rezervnog vratara Pabla Migliorea (umjesto ozlijeđenog Mauricija Carante).

U hladnoj, vjetrovitoj večeri u Buenos Airesu, Bocu je u vodstvo doveo Juan Roman Riquelme u 12. minuti poslije duplog pasa s uvijek opasnim Rodrigom Palacijom samo da bi Flu poravnao tri minute poslije glavom Thiaga nakon slobodnog udarca Nevesa. Chaveza je potom zaustavila vratnica, u nekoliko je navrata goste spašavao njihov vratar prije nego je u 65. Riquelme na brzaka izveo slobodan udarac, lopta se odbila od nenamještenog još živog zida i prevarila nemoćnog Fernanda Henriquea. Gosti se nisu obeshrabrili - naprotiv - kreću posve naprijed i desetak minuta prije kraja poravnavaju nakon što Migliore udarac Thiaga s 20 metara propušta kroz rukavice.

U drugom je, pak, polufinalu pred 100.000 Meksikanaca na Azteca stadionu Americu zaustavio LDU Quito: Ekvadorcima je prednost i vitalan gol u gostima stigao u 62. minuti preko Bolanosa, a Esqueda je u 72. poravnao udarcem glavom nakon ubačaja Higuaina iz kornera. LDU je do kraja stisnuo, ali je Americu obranio izvrsni Guillermo Ochoa s tim da su obje momčadi susret prepun naboja okončale s desetoricom nakon tučnjave u 75. minuti.

Copa Libertadores, polufinale:
Boca Juniors - Fluminense 2:2, America - LDU 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!