Tenis

Schiavone prejaka za Mamić

Branko Barić • četvrtak, 29.05.2008.

Francesca Schiavone opravdala je status izrazitog favorita protiv naše Sande Mamić. 18. nositeljica je mladu Zagrepčanku nadigrala u dva brza seta i tako se plasirala u treće kolo Roland Garrosa...

Sanda se u igri držala tek u prvom setu, u kojem je čak izborila i jednu priliku za break više u odnosu na protivnicu. No Talijanka je bila koncentriranija u ključnim poenima i slavila sa 6:3. Igra hrvatske tenisačice nakon toga se potpuno raspala, pa je 19. igračica svijeta lako odjurila do 6:0 u drugom setu.

Razlika u kvaliteti najviše se očitujovala u broju neprisiljenih pogrešaka. Mamić ih je napravila čak 40 u dva kratka seta, što je ipak previše da bi se moglo parirati tako iskusnoj igračici kao što je Schiavone.

Ipak, Sanda ne smije biti nezadovoljna nastupom u Parizu, budući da je prošla teške kvalifikacije i u prvom kolu svladala Nizozemku Michaellu Krajicek. Taj rezultat pokazao je da je trenutno 334. igračica svijeta na pravom putu u potrazi za povratkom na razinu na kojoj je bila prije zdravstvenih problema koji su je udaljili od tenisa na duže vrijeme. Njen najbolji renking datira iz 2005., kada je bila 83. na ulaznoj WTA listi.

Roland Garros, drugo kolo: Schiavone (Italija, 18) - Mamić (Hrvatska, Q) 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!