Košarka

Petrović: "U Zagrebu se 'kuha' protiv Zadra"

Bernard Jurišić • četvrtak, 29.05.2008.

Aleksandar Petrović još je jednom razloge za poraz svoje momčadi pronašao negdje drugdje. Na konferenciji za novinare nakon Splitove pobjede nad Zadrom, Aco je prozvao "lobije"...

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Pobjeda Splita CO nad Zadrom osigurala je barem još jednu utakmicu na Gripama ove sezone. "Žuti" kao da ne žele da ova sezona završi, sezona u kojoj Gripe podrhtavaju od pjesme, sezona u kojoj navijači ostaju bez ulaznice izvan dvorane.

"Ovo ozračje večeras bilo je sjajno, nije nikakvo pretjerivanje ako kažemo da nas je publika ponijela do pobjede. Želja i volja mojih igrača bila je još jednom presudna, ne mogu više naći riječi za pohvaliti njihovo srce. Osigurali smo još jednu utakmicu na Gripama, pa što bude", sretan je nakon susreta bio strateg "žutih" Slobodan Subotić.

Vezane vijesti

"Piksi" je po prvi put doživio da se njegovo ime skandira na Gripama i nije mogao skriti ponos zbog sezone koja je na kraju. "Ima nešto u ovoj dvorani, neki dišpet, neki duh starih i velikih igrača koji su tu igrali i pobjeđivali. Osjeti se u ovakvim trenucima da je ovaj klub ipak nešto posebno."

Njegov kolega Aleksandar Petrović još je jednom priču o utakmici skrenuo na neki drugi kolosijek. "Ovo što se radilo našim strancima zadnjih dana, kako su brutalno odabrani na testiranje na doping nakon prve utakmice unijelo je frustraciju i nervozu među njih. Ako je Akins bio pozitivan na marihuanu, ne znači da je svi Amerikanci u našoj ligi uživaju".

Aco je, dakle, jedno dodatno mokrenje svojih Amerikanaca ocijenio ključnim razlogom što je njegova momčad danas odigrala loše i izgubila utakmicu. Zanimljivo je, međutim, da je "nervoza zbog doping-testa" zahvatila samo Zadrove strance, dok su Splitovi, koji su također bili testirani kad i zadarski, bili mirni i potpuno fokusirani na utakmicu.

"Moramo spustiti emocije igrača na zemlju i pripremiti se za nedjelju. Ova cijela priča s našim Amerikancima potječe od lobija ljudi iz Zagreba, koji preko nas i Splita u ovom finalu žele provesti neke svoje namjere."

Ako i povjerujemo Acinom obrazloženju za lošu igru svoje momčadi, koji je razlog za njegovo loše vođenje s klupe? Od mnoštva pogrešaka koje je napravio tijekom susreta, spomenimo primjerice zaboravljanje Macure koji je vrlo dobro otvorio utakmicu, te povratak minutu i pol prije kraja u igru indisponiranog Brewera.

Njega su od konflikta na otvaranju zadnje četvrtine na "picku" čekali domaći igrači i navijači, jer su zbog njega ostali bez čak petorice igrača. Čak i trenerski početnik mogao je predvidjeti da će suci u takvoj situaciji kazniti prvi Brewerov kontakt s domaćim igračem, što se i dogodilo napadačkim prekršajem Brewera minutu prije kraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!