Nogomet

Potpuni raskol u BiH nogometu

Zvonimir Šimunović • petak, 30.05.2008.

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija u nedjelju će u Zenici igrati prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana. Ta informacija i ne bi bila toliko iznenađujuća kada u isto vrijeme u Sarajevu ne bi bila igrana humanitarna nogometna utakmica "Kodro, Bolić i prijatelji" u kojoj će nastupiti i nekoliko igrača pozvanih za susret u Zenici...

Aktualnom nogometnom izborniku BiH Denijalu Piriću na okupljanje se nije odazvalo čak 19 igrača tako da će za utakmicu protiv Azerbejdžana morati pozvati nekolicinu igrača U-21 reprezentacije. "Kakva god situacija bila, mi tu utakmicu moramo odigrati jer nam inače prijete sankcije Fife", rekao je Pirić.

Podsjetimo, kulminacija napetosti u bosanskohercegovačkom savezu nastupila je nakon smjene izbornika Mehe Kodre zbog odbijanja igranja utakmice protiv Irana. Na stranu bivšeg izbornika stala je i većina reprezentativaca pozvanih za najnoviju akciju.

Neki od njih će, pak, nastupiti u humanitarnoj utakmici "Kodro, Bolić i prijatelji" koja je organizirana zbog pomoći dječaku ozlijeđenom u neredima na utakmici Velež - Zrinjski, a zapravo je glas u borbi protiv sadašnje vlasti u nogometnom savezu. Glavni pokretači ovoga događaja su baš Kodro te bivši proslavljeni reprezentativac Elvir Bolić, koji potporu imaju i u mnogim poznatim nogometnim i sportskim imenima. Zanimljivo da će ovu utakmicu prenositi i državna televizija BiH.

Nogometna kriza naših susjeda očito je dosegnula vrhunac. Fifa i Uefa s velikim zanimanjem prate situaciju i za očekivati je da će uskoro doći do velikih promjena u savezu u kojem već nekoliko godina vlada sve samo ne mir i idila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!