Tenis

Sunčan dan za favorite

Tea Lokas • petak, 30.05.2008.

U muški ždrijeb Roland Garrosa ni danas nitko nije unio pomutnju. Dva glavna nositelja bez problema su osigurali četvrto kolo, a pozvani Francuz Chardy ni danas nije propustio uručiti poraz postavljenom protivniku...

S istim brojem gemova u rukavu kao i Devilder jučer, Jarkko Nieminen ispraćen je s drugog Grand Slama sezone. Obojica su imali nesreću što ih je u ranoj fazi natjecanja ždrijeb doveo do Rafaela Nadala, trostrukog slavljenika u Parizu. Taj još uvijek 21-godišnji Španjolac po 24. put je iz meča u Roland Garrosu izišao uzdignutih ruku. Uz nekoliko Finčevih bljeskova u susretu koji su završavali većinom na prilikama za break, Nadal je dominirao u tijekom cijelog susreta osiguravši tako četvrto kolo turnira.

Nieminen je pokušao zaprijetiti u trećem gemu susreta dovevši Španjolca do zaostatka od 0:40 na servisu, no Rafa spašava u svom stilu četiri break lopte te u sljedećem gemu stvara prednost koja se povećava sve do 6:1. U drugom je setu Finac uspio uloviti tri gema, od čega je jedan bio vraćen break nakon vodstva Nadala. Na jednom oduzetom servisu je ostalo, a do kraja susreta Španjolac je još samo jednom ispustio protivnikov servis što je rezultiralo visokom pobjedom u još jednom trosetnom meču. U četvrtom će se kolu Nadalu namjeriti sunarodnjak Fernando Verdasco koji je slavio nad 15. nositeljem Južnjijem.

Osim Rafine izvedbe, odličnu je partiju pružio i Novak Đoković, također svladavši svog protivnika Waynea Odesnika u tri seta. Nešto teže bilo je srpskom tenisaču u prvom setu gdje je nakon početnog vodstva izgubio prednost, a set osvojio tek nakon 7:5.

Sljedeća dva seta prošla su nešto lakše za broj tri na svijetu. Đoković je u cijelom susretu ispalio deset aseva i 25 winnera te napravio 20 neforsiranih pogrešaka. Odesnik je, s druge strane, imao četiri greške više, jednak broj as-servisa i deset winnera manje. Nole će u četvrtom kolu ići na domaćeg igrača Paula-Henrija Mathieua koji je u maratonu od pet setova uspio svladati Argentinca Schwanka.

A iz sna se još nije probudio Francuz Jeremy Chardy, koji je nakon imena poput Gila i Nalbandiana kući poslao i Rusa Dmitrija Tursunova, i to bez dodatnih setova. Chardy je tako u svom prvom ovogodišnjem pojavljivanju u glavnom turniru došao do četvrtog kola i vrlo lagano bi mogao biti iznenađenje sveukupnog Grand Slama.

Kao meč dana označen je dvoboj između Španjolca Almagra i Britanca Andyja Murraya. Unatoč žestokoj borbi i otporu višepostavljenog Murraya, jedine britanske nade, i treći Španjolac danas je otišao u drugi tjedan. Almagro će na sada na težak ispit; naime, očekuje ga senzacija tjedna, egzekutor favorita, Jeremy Chardy.

Tenisači, treće kolo: Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Jarkko Nieminen (Finska, 26) 6:1, 6:3, 6:1, Novak Đoković (Srbija, 3) - Wayne Odesnik (SAD) 7:5, 6:4, 6:2, Michael Llodra (Francuska) - Simone Bolelli (Italija) 7:6(2), 6:4, 7:6(5), Ernests Gulbis (Latvija) - Nicolas Lapentti 6:3, 7:5, 6:2, Nicolas Almagro (Španjolska, 19) - Andy Murray (Velika Britanija, 10) 6:3, 6:7(3), 6:3, 7:5, Fernando Verdasco (Španjolska, 22) - Mihail Južnji (Rusija, 15) 7:6(5), 5:7, 7:5, 6:1, Jeremy Chardy (Francuska) - Dmitrij Tursunov (Rusija, 30) 7:6(1), 6:3, 6:4, Paul-Henri Mathieu (Francuska, 18) - Eduardo Schwank (Argentina) 6:2, 6:3, 3:6, 7:6(9).

Tenisači, drugo kolo: Julien Benneteau (Francuska) - Alejandro Falla (Kolumbija) 1:6, 7:6(6), 6:3, 6:7(4), 6:0, Florent Serra (Francuska) - Victor Hanescu (Rumunjska) 6:4, 6:3, 6:7(5), 7:6(5).

Parovi, prvo kolo: Scott Lipsky (SAD)/David Martin (SAD) - Ivan Ljubičić (Hrvatska)/Petr Pala (Češka) 7:5, 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!