Ostali sportovi

Kontese na svom petom Masters turniru

Sportnet • nedjelja, 01.06.2008.

Igračice Ženskog kluba rukometa na pijesku Kontesa Nera iz Zagreba, jednog od najkvalitetnijih klubova Hrvatske i Europe, početkom lipnja mjeseca odlaze u Valenciju (Španjolska) na svoj peti po redu EBT Masters Turnir...

Za razliku od prošlogodišnjeg EBT Masters turnira održanog u mađarskom Nagyatadu kad su nastupile čak tri hrvatske ženske ekipe (uz Kontese bili su tamo i Trešnja Klub i WBHC PMF) na ovom su one jedine predstavnice hrvatskog rukometa na pijesku.

Na dosadašnja četiri EBT Masters turnira polučile su izvanredne rezultate dvaput se okitivši naslovom najboljih (u španjolskom Suancesu, 2005. i grčkoj Paralia Katerinni, 2006.) i jednom naslovom doprvakinja (u talijanskom Salernu, 2004.). Za očekivati je da će i na ovom, petom po redu, EBT Masters turniru igrati jednu od vodećih uloga za osvajanje naslova prvakinja budući je iskustvo s velikih natjecanja uvelike na njihovoj strani, jer jedini su klub (i u muškoj i u ženskoj konkurenciji) koji je sudjelovao na svim do sada održanim EBT Masters turnirima, a u svojim redovima imaju mnoštvo bivših i sadašnjih reprezentativki koje su osvajale medalje na europskim i svjetskim prvenstvima u rukometu na pijesku.

Sukladno izvlačenju grupa prednatjecanja, koje se održalo u uredu Europske rukometne federacije u Beču, Kontese su svrstane u grupu A zajedno s ekipama Flying Kangaroos iz Njemačke (prošlogodišnjim prvakinjama), Playadettes Luzern iz Švicarske i domaćom ekipom VIC (Španjolska) koja je primila pozivnicu organizatora (tzv. wild card). U skupini B nalaze se dvije najjače španjolske ekipe Team G. Sola i Malaga Costa del Sol uz njemački Bumblebee Wildeshausen i mađarski Euronics Nagyatad (prošlogodišnje doprvakinje).

Svoju prvu utakmicu odigrat će u subotu, 6. lipnja u 11:30 sati protiv ekipe domaćina VIC, druga je na rasporedu u 14:30 sati a protivnik je švicarski Playadettes Luzern, a u posljednjoj utakmici prednatjecanja u 17:30 sati očekuje ih ekipa prošlogodišnjih prvakinja, krcata njemačkim reprezentativkama, njemački Flying Kangaroos. Ako se Kontese uspiju plasirati na jedno od prva dva mjesta u skupini igrat će polufinale u nedjelju u 12:00 sati, a ako ne razigravat će za poredak od 5. do 8. mjesta u nedjelju u 10:00 sati ujutro. Utakmica za 3. mjesto planirana je za 14:00 sati, a finale je na rasporedu u 16:00 sati.

Pripreme za ovo veliko natjecanje u punom su jeku, a nastup na Humanitarnom turniru Bundek 2008 uz osvojeno 1. mjesto u konkurenciji 5 ekipa pokazao je da otvorenje nove pješčane sezone prolazi sasvim dobro.

Uz trenericu Sanju Horvat i članove Uprave kluba Žarka Jerneića, Lidiju Marković i Brunu Gojaka put daleke Valencije krenut će slijedeće igračice: Anita Kovačević, Martina Ledić, Ira Šutina, Jelena Pilipović, Andriana Čondrić, Josipa Grebenar, Iva Šteler i Sanja Sajko, a u Valenciji će im se pridružiti i Snježana Botica.

Poželimo im dobre igre i uspjeh na njihovom petom EBT Mastersu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!