Nogomet

Zidane dvaput strijelac u reviji Karembeua

Maja Giljanović • nedjelja, 01.06.2008.

Proslavljeni francuski reprezentativac Christian Karembeu organizirao je u Noumeji revijalan susret svojih nekadašnjih suigrača, svjetskih prvaka 1998. protiv selekcije igrača porijeklom s pacifičkih otočja...

37-godišnji je Karembeu, i sam inače rodom baš s Nove Kaledonije, tijekom 16 godina vrhunske karijere osvojio praktički sve: Le Championnat s Nantesom 1995., Svjetsko prvenstvo kod kuće 1998., Europsko 2000. i naslov klupskog europskog prvaka s madridskim Realom 1998. odnosno 2000. godine. Veznjak, nekadašnji igrač još i Sampdorije, Middlesbrougha, Olympiakosa te Servettea, 2005. se oprostio kao igrač tadašnjeg prvoligaša Bastije.

Tijekom, pak, okruglo 10 godina reprezentativne karijere od debija protiv Finske 1992. odigrao je 53 utakmice.

U revijalnom tonu momčad sastavljena od igrača s Papue, Fidžija, Tahitija, Salomonovih otoka i Novog Zelanda prvi je od ukupno osam golova primila u 11. minuti (Robert Pires), dvaput im je među ostalima zapaprio Zinedine Zidane, dok je jedan od dva gola Otočana ekipi sastavljenoj od legendi poput Bernarda Lame, Marcela Desaillyja, Bixente Lizarazua, Francka Leboeufa, Youri Djorkaeffa u mrežu iz jedanaesterca pospremio upravo Karembeu u 86. minuti.

Za Francusku '98. umjesto ovu iz 2008. pod Raymondom Domenechom koja se u Toulouseu s druge strane ispromašivala protiv Paragvaja (0:0 u predzadnjem ispitu Les Bleusa ususret 9. lipnja i Rumunja na Euru) zaigrao je i David Trezeguet - Juveov napadač, naime, nije bio ni među 30-icom koja su konkurirala za put u Austriju i Švicarsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!