Nogomet

15.000 navijača: "Savez napolje!"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 02.06.2008.

Pravi reprezentativci Bosne i Hercegovine odigrali su u Sarajevu revijalnu utakmicu pod motom "Spasimo BH nogomet - Kodro, Bola i prijatelji", dok je službena, krnja reprezentacija u Zenici pobijedila Azerbajdžan...

Revijalan je susret pokrenut na inicijativu novinara i navijačkih grupa osobito BH Fanaticosa, FTV je organizirala i izravno prenosila utakmicu, a sav je prihod od gotovo 15.000 ulaznica dodijeljen u humanitarne svrhe.

S druge strane prijateljska je utakmica u Zenici odigrana pred četrdesetak gledatelja, a tijekom jučerašnjeg dana prodano je - pet ulaznica.

Denijal Pirić, v.d. izbornika nakon smjene Mehe Kodre koji se usprotivio odluci Saveza o putovanju na, po njega, nepotrebno gostovanje u Iran ostao je bez redom 19 standardnih reprezentativaca koji su mahom podržali proslavljenog napadača Veleža i primjerice Barcelone.

Goste je BiH pobijedila golom Steve Nikolića u 72. minuti, dok je susret na Koševu nakon preokreta (Bolićevi su izabranici poveli s 4:0) završio na koncu s 11:9 za Kodrine, a svoj su prilog ozdravljenju BiH nogometa dali igrači poput Barbareza, Konjića, Varešanovića, Pašića i nekadašnjih igrača Hajduka, Dinama, Rijeke i Šibenika - Almira Turkovića i Bulenda Biščevića, Edina Mujčina i Nermina Šabića, Seada Halilovića te Anela Karabega.

Utakmicu su, pak, eskivirali Memed Baždarević i Faruk Hadžibegić, ali poruka "Savez napolje!" stigla je do svih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!