Nogomet

Dinamu naslov najboljeg

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 02.06.2008.

Mladi Dinamovi nogometaši u nedjeljnom finalu slavili su na turniru Kvarnerska rivijera u Rijeci protiv nizozemske Sparte iz Rotterdama...

Na glavnom stadionu na Kantridi odigrano je u nedjelju finale 56. izdanja omladinskog turnira Kvarnerska rivijera, a do njegova trofeja stigli su ponovno nogometaši Dinama, koji su ga posljednji put osvojili prije čak devet godina. U finalu su Modri bili bolji od Sparte iz Rotterdama, a u prilično tvrdoj utakmici pokazali su kako iskoristiti greške protivnika.

Dinamovci su u vodstvo stigli u 15. minuti nakon što su uspješno iskoristili veliku grešku protivničke obrane. Mrežu Donatza zatresao je Milan Badelj, koji je ujedno proglašen i najboljim igračem turnira ove godine. Prije kraja prvog poluvremena Nolet u 40. minuti izjednačuje na 1:1, ali su Modri u nastavku ipak stigli do pobjede. Igrala se 59. minuta kad je Pazman vratio Dinamo u vodstvo, a za konačnih 3:1 zabija Dugandžić u 72. minuti.

U utakmici za treće mjesto sastali su se Rudar i Osijek, a bolji su bili nogometaši iz Labina. Slavio je Rudar protiv renomiranijeg protivnika pogotkom u samoj završnici utakmice, a završilo je rezultatom 3:2.

Kao što je već spomenuto, Badelj je proglašen najboljim igračem, dok je najbolji strijelac ove godine bio Joey Goode iz Sparte s četiri pogotka. Trofej Branko Devčić kao najmlađem igraču koji je zaigrao otišao je u ruke Iliasa Bel Hassanija, a zbog fair-playa nagrađena je momčad Osijeka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!