Nogomet

Engleskoj pobjeda za samopouzdanje

Marin Vuković • ponedjeljak, 02.06.2008.

Engleska je u Port of Spainu odigrala još jednu prijateljsku utakmicu za podizanje samopouzdanja i povratak povjerenja u reprezentaciju. Protiv slabog Trinidada i Tobaga upisali su uvjerljivu i očekivanu pobjedu koja je došla kao melem na dobro natučeni ego.

Reprezentacija Trinidada i Tobaga nema kvalitetu kojom bi mogla ugroziti englesku reprezentaciju, čak i u trenucima kada ona još uvijek traži svoju igru i svoj identitet pod vodstvom novog izbornika Fabia Capella. Capello je u ovoj utakmici na nadlakticu Davida Beckham vratio kapetansku traku, a konačnu odluku o igraču koji će kao kapetan povesti Englesku u nove kvalifikacije ostavio je za kolovoz ove godine. "Recimo da imam ideju tko bi to mogao biti. Onaj koji bude kapetan u pripremnoj utakmici protiv Češke u kolovozu, bit će i kapetan kroz kvalifikacije", kazao je Talijan nakon utakmice.

Što se same utakmice tiče, bila je to još jedna rutinska pobjeda Engleza, baš kao i protiv reprezentacije SAD-a prije nekoliko dana. Vrlo dobrom igrom istaknuli su se Gareth Barry, Stewart Downing i suigrač našeg Nike Kranjčara iz Portsmoutha Jermain Defoe. Downing je upisao dvije asistencije, prvu u 12. minuti kada je uposlio Barryja, a zatim četiri minute kasnije loptom za Defoea koji postavlja 2:0.

U drugom poluvremenu Defoe je dodao još jedan pogodak za konačnih 3:0 i kasnije promašio još jednu izglednu priliku za hat-trick. Naši protivnici iz prošlih, ali i kvalifikacija za sljedeće Svjetsko prvenstvo, nakon ove će utakmice na ljetni odmor, a od Europskog prvenstva u nogometu ostat će im tek slika na televizijskom ekranu.

Prijateljska utakmica, 01.06.2008:
Trinidad i Tobago - Engleska 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!