Automoto

Polovičan uspjeh Chevroletovih vozača

Martina Oštrić • utorak, 03.06.2008.

Prva ovogodišnja gradska utrka donijela je vozačima Chevroleta pregršt novih bodova. Nicola Larini osvojio je odlično drugo mjesto, dok je njegov momčadski kolega stigao do četvrte odnosno pete pozicije...

Nakon sedmog mjesta u prvoj, Nicola Larini u Pau je osvojio odlično drugo mjesto u drugoj utrci na stazi na kojoj je i lani ostvario dobre rezultate. “U prvoj sam utrci imao odličan start, te odmah nadoknadio jedno mjesto, no kad se utrka restartala odlučio sam čuvati svoju poziciju kako bi su sljedećoj utrci imao što bolju startnu poziciju“ izjavio je Larini.

“S obzirom da je i za vrijeme druge utrka vrijeme bilo jako loše, držao sam svoje drugo mjesto te čekao pogrešku vodećeg, koja se nije dogodila“, riječi su Larinija koji je dodao kako je zadovoljan ovim rezultatom, pogotovo nakon loše prošle utrke u Valenciji.

Nakon pobjede u Valenciji Rob Huff dohvatio je četvrto i peto mjesto u Pau. I Rob je također odlično startao prvu utrku nadoknadivši jednu poziciju, no nakon ponovnog početka utrke Britanac je uglavnom pokušao prestići Gabrielea Tarquinija, što mu je na kraju i uspjelo.

U drugoj utrci glavna Huffova preokupacija bila je ne raditi greške i zadržati auto na cesti. “Nije bilo lako, s obzirom da Gabrieleina stražnja svjetla nisu radla, pa je bilo teško procijeniti udaljenost među autima, te kočenje kod zavoja“ .

Treći Chevroletov vozač koji se plasirao među prvih deset je Alain Menu. Menua je u prvoj utrci udario Zanardi, pa mu u drugom početku prve utrke auto nije najbolje funkcioniralo. Sukladno s tim, bolji rezultat od desetog mjesta nije bio moguć.

U drugoj utrci, u kojoj je postojala mogućnost za Menu da osvoji i pokoji bod, auto je udario u zid. “Pokušao sam zaobići jednog turskog vozača, no išao sam prevelikom brzinom i dalje ne znam što se dogodilo“, objasnio je Menu za kojeg ovogodišnji Pau neće ostati u dobrom sjećanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstaloWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!