Ostali sportovi

Ivani Brkljačić trijumf u Tallinnu

Maja Giljanović • utorak, 03.06.2008.

Hrvatska rekorderka u kladivu Ivana Brkljačić izvrsno je krenula u naporan lipanj: lani ulovljeni kontinuitet hitaca preko 70 metara nastavila je najprije u Splitu sredinom svibnja da bi danas na Međunarodnom mitingu u Estoniji postavila četvrti rezultat na svijetu ove sezone...

25-godišnjakinja je, naime, kladivo u drugoj seriji bacila sve do 73.62 metra i za sobom ostavila drugoplasiranu Francuskinju Stephanie Falzon (71.68) odnosno Ruskinju, nekadašnju svjetsku rekorderku Gulfiju Kanafejevu (također 71.68) na trećoj poziciji.

Brkljačić je od Splita napredovala 32 centimetra i još jednom potvrdila apsolutan napredak u tehnici bacanja, ali i skočnosti, brzini izbačaja i eksplozivnosti - timing inače ne može biti bolji: OI na kojima, svjesna da spada u sam svjetski vrh, ide na medalju sve su bliže.

Ni konkurencija, međutim, ne spava: nekadašnja dvostruka svjetska prvakinja Yipsi Moreno ove je sezone dvaput prebacivala 75 metara (primjerice 75.08 u Las Tunasu prije tri mjeseca), dok trenutno treći rezultat na svijetu drži Bjeloruskinja Aksana Mijankova (74.68 iz travnja u Brestu).

Rekorderki Hrvatske (75.08 u lipnju lani), pak, novi izazovi stižu 8. u Oregonu, a burni šesti mjesec potom će se nastaviti 11. u Ostravi, 15. u Varšavi i 22. te 25. u Istanbulu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!