Nogomet

Eriksson "zapalio" za Meksiko

Ivana Strahija • srijeda, 04.06.2008.

Sven Goran Eriksson nije dugo sjedio besposlen nakon oproštaja od Manchester Cityja. Kako javljaju britanski mediji Eriksson je našao posao trenera meksičke reprezentacije.

Meksički nogometni savez i predsjednik Justino Compean raširenih su ruku dočekali bivšeg šefa Engleske i Manchesetr Cityja, a s odlukom se jednoglasno složilo i vijeće 18 najjačih meksičkih nogometnih klubova.

Eriksson je naslijedio poziciju Hugoa Sancheza, koji je "dobio nogu" još u ožujku, kad s U-23 reprezentacijom nije uspio u plasmanu na Olimpijske igre.

Prva će zadaća novog trenera biti pokrenuti meksičku reprezentaciju, i pokušati proboj na Svjetsko prvenstvo 2010. godine: "Odgovornost koju sam preuzeo je velika, no isto je tako veliko i povjerenje Meksičkog nogometnog saveza u moje sposobnosti. Moramo biti mnogo bolji no u prošlosti", kazao je u prvom svom obraćanju kao trener Meksika Šveđanin Eriksson, i to na tečnom španjolskom jeziku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!