Nogomet

Zaustavljena serija Colo Cola

Maja Giljanović • srijeda, 04.06.2008.

Colo Colo, nekadašnji klub bivšeg hrvatskog izbornika Mirka Jozića nije uspio sačuvati prednost ostvarenu pred svojim navijačima i porazom se u uzvratu propustio okititi petim uzastopnim naslovom prvaka...

U finalu čileanske Aperture Everton je, naime, nadoknadio 2:0 i pogocima argentinskog reprezentativca Ezekiela Mirallasa u 43. i 76. minuti odnosno Riverosa u 71. stigao do svoje prve titule nakon pune 32 godine posta i četvrte ukupno u povijesti kluba. Rezultat je na koncu mogao biti i uvjerljiviji, ali su obojicu, Leandra i Riverosa, zaustavile stative vratara Cristiana Munoza.

Podvig Evertona pred 15.000 navijača na Sausalito stadionu u Vina del Maru tim je veći uzme li se u obzir da se momčad mjesec dana nakon starta prvenstva nalazila na samom dnu tablice kada je novi trener, nekadašnji čileanski i bolivijski izbornik Nelson Acosta, preuzeo kormilo u rujnu lani.

S druge strane 1991. pobjedniku Cope Libertadores (upravo pod Jozićevom paskom) promjena trenera nije donijela sreću: trofejnog Claudija Borghija koji je u ožujku dao ostavku nakon dvije sezone i četiri osvojene titule prvaka, a u međuvremenu je inače proglašen novim trenerom argentinskog Independientea, neuspješno je, naime, odmijenio Fernando Astengo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!