Nogomet

Ekvadorci prvi finalisti

Maja Giljanović • srijeda, 04.06.2008.

Ekvadorski prvak LDU prvi je finalist ovogodišnje Cope Libertadores nakon što je na svom stadionu odigrao bez golova i zahvaljujući pogotku u gostima prošlog tjedna postao tek drugi klub iz Ekvadora koji je izborio plasman u samu završnicu južnoameričke verzije naše Lige prvaka...

Liga Deportiva Universitaria je, naime, finale 49. izdanja Cope izborila protiv Americe u veoma gruboj i igrom rastrzanoj utakmici koju su Meksikanci na koncu okončali s osmoricom u polju nakon crvenih kartona Carlosa Alberta Sancheza u 69. minuti odnosno Alejandra Arguella na samom isteku 90.

America će žaliti za prigodama svog najboljeg strijelca Salvadora Cabanasa: ove sezone prvom strijelcu turnira (zajedno s dojučer igračem Cruzeira, a od sljedeće sezone suigračem našeg Darija Srne u Šahtjoru) ) s osam pogodaka u dva-tri je navrata izvrsno udarsce skinuo Francisco Cevallos, dok je s druge strane LDU-ov Franklin Salas u 50. pogodio samo stativu baš kao i Damian Manso petnaestak minuta prije kraja.

Izvrsni je Americin Guillermo Ochoa ostavio gostima kakve-takve nade rukometnom obranom Guerronu, ali prednost igrača, a potom i dva više, LDU nije propustio kapitalizirati.

Svog će protivnika u finalu - prva je inače utakmica u Quitu (25., dok je uzvrat 2. srpnja) - doznati nakon večerašnjeg uzvrata Fluminensea i Boce u Rio de Janeiru. Flu ima meč-loptu: iz Argentine su, naime, u dotu donijeli više nego obećavajućih 2:2.

Copa Libertadores, polufinale:
LDU - America 0:0 (ukupno 1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!