Nogomet

"Svaka utakmica za mene je bonus"

Branimir Korać • srijeda, 04.06.2008.

Reporteri Associated Pressa posjetili su hrvatsku reprezentaciju u trening kampu u Bad Tatzmannsdorfu i napravili reportažu o Ivanu Klasniću kao prvom nogometašu koji će nastupiti na završnici europskog ili svjetskog prvenstva poslije transplantacije organa...

"Prošao sam jake bolove i pravu torturu, mogućnost da ponovno igram nogomet pravi je Božji dar, dobrodošao bonus", rekao je Klasnić.

Ivanovu priču zna cijeli svijet. Zbog problema s bubregom početkom prošle godine bio je podvrgnut operaciji i transplantaciji, no organizam je prvi donirani organ odbio. Druga operacija bila je srećom uspješna i Ivan je nastavio s normalnim životom. Voljom i radom vratio se na teren te je devet mjeseci nakon druge operacije odigrao prvu utakmicu u dresu Werdera u "novom životu".

Od povratka u dresu Werdera postigao je šest pogodaka u Bundesligi u 12 nastupa te pokazao kako oni koji su govorili da je njegova karijera gotova, nisu bili u pravu. "Sve koji su sumnjali sam ušutkao. Želim biti pokazatelj svima da se sve može snagom volje. Sanjao sam povratak, radio sam žestoko i uživao u svakoj minuti", kaže Ivan.

Zadovoljan je i hrvatski izbornik Slaven Bilić koji je pohvalio Ivana rekavši kako se sada čini i kao brži i opasniji napadač nakon što je smanjio kilažu i došao do idealne brojke.

Klasnića su reporteri AP-a promatrali na treningu u Badu i uvjerili se kako Ivan radi najnormalnije ne bježeći od duela vodivši tešku bitku za svaku loptu. Na pitanje da li se vidi u prvih 11 na upražnjenom napadačkom mjestu ozljedom Eduarda, Klasnić je kratko odgovorio kako je to ipak pitanje u domeni izbornika Bilića.

Što se tiče rizika nastupa, jasno je da on postoji, no Klasnićev bubreg štiti posebno izrađena zaštita koja bi trebala ublaživati udarce. "Rizik uvijek postoji. No sve u životu je potencijalno riskantno, a Ivan je sto posto spreman za nastup", prenose na kraju riječi liječnika koji je operirao Klasnića, Jürgena Klempnauera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!