Nogomet

Flu izbacio branitelja naslova

Maja Giljanović • četvrtak, 05.06.2008.

Fluminenese je trima pogocima u zadnjih pola sata igre unatoč vodstvu Boce slomio branitelja lanjskog naslova i izborio plasman u finale ovogodišnje Cope Libertadores...

Brazilci su, naime, na Maracani u spektakularnom okršaju pred 100.000 grlatih navijača s na koncu ukupno 5:3 nadjačali šesterostruke južnoameričke prvake i po prvi se put u povijesti kluba plasirali u samu završnicu Cope gdje ih, pak, od jučer (protiv Americe) čeka ekvadorski LDU.

Fluminense koji je trenutno na samom začelju poretka brazilskih prvoligaša u prvih je petnaestak minuta krenuo siloviti, ali Boca je odolijela pritisku i u nastavku sama stisnula tražeći ključni gol, s obzirom da su u Argentini primili dva, u gostima. Najveću je prigodu u prvom poluvremenu propustio Martin Palermo u 40. minuti čiji silovit udarac glavom zaustavlja Henrique.

Drugo je poluvrijeme kasnilo zbog sukoba Bocinih navijača s policijom na tribinama, a nakon smirivanja strasti u 55. je Palermo goste doveo do prednosti - glavom postigavši svoj sedmi gol i probivši se na treće mjesto ljestvice strijelaca ovogodišnje Cope iza Cabanasa i Martinsa. Vodstvo je, međutim, potrajalo nepunih pet minuta nakon Washingtonovog slobodnjaka s 25 metara, a zlom kobi je u 71. minuti Ibarra bezopasan pokušaj Conce spremio u mrežu nemoćnog Migliorea.

Boca se nije obeshrabrila - naprotiv, ali sreća doista nije bila na strani momčadi Carlosa Ischije: Battaglia pogađa stativu u 76., a udarac Palerma par minuta poslije Silva zaustavlja na samoj gol-liniji. U trećoj, pak, minuti sudačke nadoknade poklonjenu loptu Palacija Dodo smireno posprema u mrežu nesretnih gostiju i potvrđuje najveći uspjeh u povijesti kluba osnovanog još 1902. godine.

Prva utakmica finala na rasporedu je u Quitu 25., dok je uzvrat u Riju 2. srpnja.

Copa Libertadores, polufinale:
Fluminense - Boca Juniors 3:1 (ukupno 5:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!