Nogomet

Gačaninu otkaz u Kuvajtu

Maja Giljanović • četvrtak, 05.06.2008.

Rodionu Gačaninu Savez je nakon poraza od Sirije kojim je Kuvajt ostao na začelju Skupine 5 azijskih kvalifikacija za SP 2010. uručio otkaz zamijenivši Riječanina Mohamedom Ibrahimom...

Gačanin je za kormilo reprezentacije stao lani u prosincu kao trener deseterostrukog kuvajtskog prvaka Al-Kuwaita, a upravo se na svoje igrače - njih osam - oslonio u pokušaju da Kuvajt po prvi put nakon Španjolske 1982. godine plasira na Svjetsko prvenstvo.

U veljači je, međutim, unatoč pozitivnom startu - jer u pripremama je primjerice svladan Libanon (3:2) - Kuvajt izgubio od Ujedinjenih Arapskih Emirata (2:0), a razloge prekida suradnje kratko je pojasnio tajnik Saveza Al-Habashi: "Hrvatski je stručnjak krajnje loše taktički pripremio momčad stoga drugog rješenja do njegovog odlaska nismo vidjeli".

Nekadašnju legendu, 46-godišnjeg Ibrahima s druge strane čeka nezavidan zadatak: tri utakmice prije kraja Kuvajt za prvoplasiranima Sirijom i UAE-om zaostaje četiri boda.

Hoće li Gačanin, pak, nakon petrolskih avantura u Bahreinu i Kuvajtu natrag put Rijeke osobito jer Roberta Ježića više nema u kadru kluba s Kantride ili ostaje u Al-Kuwaitu - još je nepoznato.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!