Ostali sportovi

Europski otvoreni kup u polumaratonu

Sportnet • četvrtak, 05.06.2008.

Koturaljkaški savez Hrvatske (KSH) organizira 1. Europski otvoreni kup u polumaratonu za kadete i juniore, 15. lipnja 2008., na SRC Jarun u Zagrebu. To je najveća koturaljkaška manifestacija dosad održana u Hrvatskoj i prva takve vrste u Europi, a Savez poziva sve rolere da se priključe utrci rekreativaca ili Rolijadi...

Za utrku rekreativaca sponzor Turbo Sport osigurao je vrijedne nagrade, vrhunske Roces role. Kupnja jedinstvene majice sa znakom Europskog kupa donosi sudjelovanje u tomboli u kojoj su glavne nagrade vrhunske Urban Republic role, koje sponzorira Turbo Sport. Za sve sudionike manifestacije osigurani su napici: Cockta, Power bar i voda Tiha.

Rolijada je zajednička vožnja svih rolera oko Jaruna uz glazbenu pratnju. Ovo je jedinstvena prilika de se roleri sigurno rolaju na Jarunu bez da ih ugrožavaju brojni automobili.

Pokrovitelji natjecanja su Hrvatski olimpijski odbor i Zagrebački športski savez, a natjecanje će otvoriti Umberto Urbinati, predsjednik CERS-a (Europske rolerske federacije).

Cesta oko Jaruna će 15. lipnja od 9,30 do 12 sati biti zatvorena za sav promet, a ulaz na Jarun je dakako slobodan.

Nedjelja - 15.6.2008. – Jarun:
8 - 10 h - podjela startnih brojeva i slobodan trening
10 - 11 h - Europsko prvenstvo u polumaratonu za kadete i juniore
11 h - Sveučilišni kup; 1 krug
- Liga Osnovnih škola; 1 krug
- Utrka rekreativaca; 1 krug
11,10 h - ROLIJADA – zajednički krug svih natjecatelja i rolera oko Jaruna
12 h - Proglašenje pobjednika u polumaratonu
12 - 14 h - Demonstracija rolerskih disciplina
od 8 h - zabavni program

Dubravko Miler, predsjednik Koturaljkaškog saveza Hrvatske (KSH), pozvao je sve rolere i građane da dođu na Jarun 15. lipnja i uživaju u atraktivnoj sportskoj predstavi, te da se na kraju i pridruže Rolijadi, zajedničkoj vožnji oko Jaruna, čime žele još više popularizirati ovaj lijepi, zdrav i siguran sport.

Molimo sve građane da se prijave za utrku rekreativaca i Rolijadu putem naše web stranice www.rolanje.hr.

Također, predsjednik KSH-a istaknuo je i potrebu za izgradnjom rolerskog centra s pripadajućom pistom za trening i održavanje natjecanja te školu rolanja za rekreativce. U Hrvatskoj zasad nigdje ne postoji takav centar iako se rolanjem bavi oko 200.000 građana, čime je rolanje jedan od masovnijih sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!