Nogomet

Kaka nije spreman za kvalifikacije

Maja Giljanović • petak, 06.06.2008.

Brazilski izbornik Dunga odlučio je ne forsirati prvu zvijezdu Seleçaa i Kaku je stoga oslobodio obveza ususret kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2010. sredinom mjeseca...

Fifin Igrač godine još se uvijek, naime, oporavlja od artroskopske operacije koljena obavljene 23. svibnja kod kuće u Riju, a s obzirom da se do 10. trebao staviti na raspolaganje Dungi za završne pripreme pred utakmice protiv Paragvaja 15. odnosno Argentine 18. "njegov bi povratak na teren bio preuranjen".

"Kaka je igrač iznimnih kvaliteta i vitalan u našim ambicijama, ali tjerati ga da igra nezaliječen i riskirati težu povredu, s naše bi strane bilo krajnje bezobrazno".

Njegovo će, pak, mjesto među 24-icom popuniti vezista Sao Paula Hernanes, 23-godišnjak koji je dosad za Pentecampeao odigao jednu utakmicu - protiv Švedske ovog ožujka.

Brazil večeras zapravo oko tri ujutro po hrvatskom vremenu ide po petu uzastopnu pobjedu (Urugvaj, Irska, Švedska i 31. svibnja Kanada) nakon remija s Peruom u studenom lani - u prijateljskom ogledu s Venezuelom, a potom slijedi iznimno neugodno gostovanje u Asuncionu. Paragvajci su, naime, trenutno nakon četiri odigrana kola CONMEBOL-ovih kvalifikacija na čelu poretka s 10 bodova, dok tri dana kasnije u Belo Horizonte trećeplasiranom Brazilu na noge stiže ljuti neprijatelj - Argentina (druga s devet bodova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!