arhiva

7:0

Dario Dodić • petak, 06.06.2008.

Kako ćemo protiv Austrijanaca, oni su domaćini, nabrijani su, nema Eduarda, napadači nisu u formi, vezna linija je nevidljiva, braniči kiksaju, Pletikosa leti u prazno, Bilić glumi zadovoljstvo i ne želi priznati da smo u teškoj banani, kako ćemo, kako ćemo?

Čudan smo mi narod, tko nas ne zna skupo bi nas platio. Kad smo dobri onda ne valja jer nismo odlični. Kad smo odlični onda ne valja jer to ne može uvijek biti tako, tužni smo jer čekamo pad. Kad smo prosječni, onda ne valja jer žene vole nadprosječno. Uostalom, ovakvih je tekstova bilo na stotine. Znate onu, 4 milijuna izbornika, pustite sadašnjeg da radi, svi smo generali poslije bitke i voćke poslije kiše.

Dosta je bilo s pričama, mi smo Hrvati, imamo sjajnu reprezentaciju, reprezentativce koji se nisu htjeli potrošiti protiv nevažnih Mađara i Moldavaca, reprezentativce koji su čuvali zglobove i kosti u duelima, reprezentativce koji će jednostavno rasturiti Austriju.

Ma kakav Ivanšic, kakav Vastić pa to su sve igrači koje Bilić ne bi zvao ni među ona dva rezervna igrača. Čak ni hrvatski novinari ne bi dignuli bunu što ih se nije pozvalo. Pa prije bi Prosinečki skinuo to svoje krasno odijelo i zaigrao nego što bi ova dvojica austrijskih heroja došla na red grijati klupu.

Čemu nervoza, imamo jaku repku, razbit ćemo Austrijance. Prekinite s pričom, imate samo dva dana za dovođenje u stanje nogometnog ludila, navucite dresove, obnovite zalihe alkoholnih pića, kupite čipseve i ostale grickalice, ofarbajte kosu, ostavite cure, ljubavnice, žene, "zaboravite" klince kod djeda i bake na idućih mjesec dana (idemo do finala naravno), kupite nove baterije za daljinski i uživajte.

Uživajte u pobjedi 7:0 protiv Austrijanaca, jer nemaju oni što tražiti protiv nas. Samo neka brzo padne prvi gol i vidjet ćete koliko nam je potentan napad, koliko su kvalitetni, kreativni i tehnički potkovani naši veznjaci, koliko su čvrsti Robert Kovač i Josip Šimunić, koliko je Pletikosa siguran i koliko je veliko kapetansko srce Nike Kovača.

Prvi pogodak mora zabiti jedan i jedini Niko Kranjčar, da utiša one koji ga još uvijek ne vole i da razveseli one koji su oduvijek uz njega (dakle mene). S obzirom da je već pokazao da voli i zna rolati Austrijance nagađam da će predriblati dvojicu na centru, trećem gurnuti kroz noge i opaliti kao protiv Engleske na Wembleyju. I sve to već u sedmoj minuti.

Prvi pogodak otvorit će slavinu, a raspoloženi Niko nastavit će s asistencijama, drugi gol postići će Petrić glavom, a na 3:0 povisit će Šimunić nakon ubačaja iz kuta. Nakon odmora Bilićevi će izabranici nastaviti s kanonadom protiv nesretnih Austrijanaca. Seriju u drugom poluvremenu otvara ponovno Kranjčar, a onda se s dva pogotka pridružuje Luka Modrić, da bi konačnih 7:0 postavio Petrić svojim drugim golom.

Mislite da se šalim? Naravno da ne, mi smo toliko kvalitetniji od Austrijanaca, pitanje je samo koliko će naši reprezentativci biti raspoloženi nakon 3:0 u prvom poluvremenu. Nisam htio govoriti, ali dobio sam dojavu iz Austrije da će utakmica upravo ovako završiti (koliko vas je pomislilo da sam stvarno dobio dojavu?). Stanleybet nudi koeficijent 101 na točan rezultat, možete mi zahvaliti kasnije.

Inače, moja prošlotjedna kolumna Jer vi to zaslužujete primljena je kao junačka kod muške populacije, ali iznenadile su me pozitivne reakcije kod žena. Praktički niti jedna žena nije me napala i izgrebala, većina se u potpunosti složila sa mnom, a, nećete vjerovati, čak su pale i ponude da pišem kolumne za magazine specijalizirane za žene. Mislim da neću, ostat ću vjeran samo vama, stotinama vjernih obožavatelja, jer vi to zaslužujete.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!