Nogomet

Natjecanje za najmanje nogometaše

Ivana Strahija • petak, 06.06.2008.

Škola NK Međimurja i ove godine organizira iznimno popularni turnir osnovnih škola, na kojem će se natjecati najmanji nogometaši s područja Međimurske županije.

Dvadesetak će ekipa malih nogometaša, sastavljenih od učenika 1., 2., 3. i 4. razreda osnovnih škola Međimurja, ove subote igrati na turniru kojeg po drugi puta organizira Škola nogometa Nogometnog kluba Međimurje.

Za razliku od prošle godine, ove će se turnir igrati na igralištu Nogometnog kluba Sloga u Čakovcu, a mališani će s natjecanjem započeti već od 8,30 sati, dok je svečana podjela medalja najboljima zakazana za 16 sati.

"Naš je cilj pronaći talentirane igrače, a u gledalištu će svakog susreta sjediti naši treneri i "skautirati" potencijalne nove igrače za naš klub", rekao je član Uprave NK Međimurja Edvin Horvat.

Osim što će malim nogometašima priuštiti cijeli dan uzbudljivog natjecanja, u Školi se NK Međimurja nadaju pronaći nove igrače za svoj pogon. Naime, juniori i kadeti kluba ostaju članovi 1. lige, premda je seniorski sastav ispao, što je velik uspjeh, no po Horvatovim riječima već sada treba misliti o novim generacijama i održavanju kontinuiteta.

"Ostanak naših juniora i kadeta u najvišem natjecateljskom rangu nemalo je postignuće, tim veće što su nam uvjeti za rad na stadionu Mladosti katastrofalni. Tereni za trening opasni su po zdravlje mladih nogometaša, ne održavaju se, a na glavnom terenu ne smijemo trenirati, premda djeca ne mogu oštetiti travnjak", požalio se Horvat.

Očekujući ozbiljniji pristup lokalne samouprave ovom problemu Škola se snalazi, no to nikako ne može biti trajno rješenje: "U pogonu imamo 200 djece, koji će jednog dana biti vrsni nogometaši jer se s njima stručno i predano radi, no neće nastupati samo za naše klubove, već vrlo vjerojatno i ostale hrvatske sastave", zaključuje Horvat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!