Nogomet

Venezuela zaskočila Brazil

Maja Giljanović • subota, 07.06.2008.

Rijetkost je, ali se dogodi - Brazil je u zadnjoj pripremnoj utakmici pred gostovanje u Paragvaju 15. i utakmicu s Argentinom tri dana poslije u sklopu CONMEBOL-ovih kvalifikacija za SP 2010. - travnjak u SAD-u napustio pognutih glava...

Giancarlo Maldonado (6.) i Ronald Vargas (44.) šokirali su peterostruke svjetske prvake i donijeli Venezueli prvu pobjedu nad Seleçaom nakon 17 uzastopnih poraza i to uz gol razliku od ogromnih 78-4 od njihova prvog susreta 1969. godine.

Trenutno 64. reprezentacija u Fifinom poretku i jedina južnoamerička reprezentacija koja nikad nije izborila završnicu SP, Brazilcima je nanijela posve zasluženi poraz - Dunga i igrači provukli su se (3:2) protiv Kanade u subotu, a briljirali, unatoč pobjedi (1:0 Robinho), nisu ni protiv Irske. Zadnji su, pak, put poraženi prije gotovo godinu dana - Meksiko je na Copa Americi 2007. slavio s 2:0.

Slabije igre razlog su što nakon četiri odigrana susreta kvalifikacija Brazil s po dvije pobjede i dva remija zauzima treće mjesto iza Paragvaja i Argentine te ima samo dva boda više od Venezuele. Kaka se još uvijek oporavlja nakon operacije koljena, a momčad Doni - Daniel Alves (Maicon) - Henrique - Luiso - Gilberto - Gilberto Silva (Josue) - Elano (Mineiro) - Anderson (Rafael Sobis) - Robinho - Pato - Adriano (Luis Fabiano) - posve je podbacila.

Desetak je dana preostalo Dungi da pronađe igru prije nezgodnog gostovanja u Asuncionu, a 18. stižu Argentinci - pod paskom nekadašnjeg kapetana Brazil je inače od kolovoza 2006. odigrao 28 utakmica: 20 su pobijedili, pet remizirali i tri izgubili.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!