Vodeni sportovi

Godine pritisnule Krayzelburga

Maja Giljanović • subota, 07.06.2008.

Lenny Krayzelburg neće u Pekingu osvojiti svoje treće pojedinačno, a peto ukupno olimpijsko zlato - Ukrajinac porijeklom, naturaliziran 1995. Krayzelburg je koncem 90-tih dominirao leđaškom tehnikom, a u dobi od 32 godine odlučio se okončati veliku karijeru...

Olimpijski pobjednik na 100 i 200 metara iz Sydneyja 2000., svjetski prvak iz Pertha 1998. u pojedinačnoj i dvama zlatima okrunjen (Sydney, Atena) u štafeti, Krayzelburg je 1999. u nepunih 48 sati postavio i nove svjetske rekorde na obje discipline. U Ateni je, pak, palicu predao sunarodnjaku, neprikosnovenom Aaronu Peirsolu.

Jedanaesterostruki prvak SAD-a zahvalan je "trenerima, reprezentativnim kolegama i svima koji su ga godinama poticali na rad, rad i samo rad" jer, kaže, "plivanje jest individualni sport, ali bez njihove podrške odnosno izazova, ni mojih rezultata ne bi bilo".

Krayzelburg je još tijekom karijere postavio temelje svog života poslije plivanja - ostaje, naime, u sportu preko škola u Los Angelesu kroz koje je od 2003. prošlo više od tisuću financijski nepotkovanih mladih talenata: "Rad s njima me strašno veseli. Sve svoje iskustvo olimpijca svim ću silama upregnuti u njihov razvoj", zaključio je s entuzijazmom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!