Automoto

Svi se raduju Brnu

Goran Markuš • subota, 07.06.2008.

Na redu je brdovita staza u češkom Brnu, jedna od najdražih destinacija za vozače Chevroleta. Svaki od njih ima svoj cilj: Menu traži povratak nakon loših rezultata na posljednjoj utrci, Huff želi ponoviti uspjeh od prije dvije godine kada je upravo ovdje stigao do prve pobjede za Chevrolet, dok Larini i dalje čeka svoju prvu WTCC pobjedu. Upravo ovaj niz razloga obećava nam još jedan zanimljivi WTCC vikend...

Brdovita staza u Brnu jedna je od najdražih za Chevroletove vozače primarno zbog činjenice kako se radi o pravoj vozačkoj stazi koja iziskuje dobro balansiran automobil i mirnu, nježnu i krajnje preciznu vožnju ukoliko se želi postići vrhunski rezultat.

Prije dvije godine, Rob Huff je upravo ovdje stigao do prve pobjede za Chevrolet. "Nakon dva vrlo uspješna vikenda sretan sam što je na red došla staza na kojoj sam stigao do svoje prve WTCC pobjede", poručio je očigledno presretni Huff.

S druge strane, Alan Menu želi što prije zaboraviti grozan vikend u Pauu, a upravo bi mu utrka u Brnu to mogla omogućiti. "Nakon groznog vikenda u Pauu vrijeme je da nadoknadim izgubljeno. Ukoliko će sve biti u redu, trebali bismo se boriti za mjesto na samom podiju", izjavio je Menu.

Treći vozač Chevroleta, Nicola Larini, nakon deset osvojenih podija vjerojatno najviše zaslužuje ostvarenje svoje prve WTCC pobjede. "Mislim da se opravdano nadam još jednom dobrom vikendu nakon onog u Pauu. Iako ovakva brdovita staza više odgovara našim protivnicima, postoji još niz varijabli koje se moraju uzeti u obzir kao npr. vrijeme koje bi trebalo ići nama u korist", s osmijehom na licu izjavio je Larini.

Raspored:

14.6.2008., subota:
09.00 h - 09.30 h – prvi slobodni trening
11.30 h - 12.00 h – drugi slobodni trening
15.00 h - 15.30 h – kvalifikacije

15.6.2008., nedjelja:
08.30 h - 08.45 h – zagrijavanje
12.20 h - 12.45 h – prva utrka (10 krugova = 54.030 km)
15.35 h - 16.00 h – druga utrka (10 krugova = 54.030 km)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstaloWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!