Nogomet

Navijači izviždali reprezentativce

Maja Giljanović • srijeda, 11.06.2008.

Reprezentativce Perua snašle su na aerodromu u Limi na njihovom povratku iz SAD-a s prijateljske utakmice protiv Meksika snažne kritike medija i navijača, a nezadovoljnicima se među ostalima pridružio i predsjednik države...

Alan Garcia je primjerice izjavio: "Igrali su sramotno, posve neprihvatljivo uzme li se u obzir da su predstavljali svoju državu i svoj narod. Mene je samoga stid i iskreno se nadam da su svjesni užasa koji su nam priuštili", oštro se na visokih 4:0 osvrnuo lider.

Peru je protiv Meksika novog izbornika Svena Gorana Erikssona, naime, kapitulirao četiri puta u nepunih pola sata igre, a krajnji je rezultat mogao biti porazniji da u nastavku Šveđaninovi igrači nisu primirili igru i zadovoljili se rezultatom.

Reprezentativci Perua su s druge strane produbili nepovjerenje nacije o eventualnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2010. - četiri su kola CONMEBOL-ovih kvalifikacija odigrana, a oni su trenutno na predzadnjoj poziciji s po dva remija (Paragvaj i na opće iznenađenje u Limi Brazil) odnosno poraza (Čile i Ekvador).

Izbornik Jose Del Solar muku muči i s disciplinom jer kičma je momčadi - Pizarro, Farfan, Mendoza - u studenom lani zaradila 18 mjeseci suspenzije nakon uništavanja hotela u proslavi boda protiv Selecaa, a tri dana prije utalmice u Ekvadoru (i na koncu visokog 5:1 poraza).

Kapetan je, pak, Norberto Solano skrušeno izjavio: "Jedina nam je utjeha što se radilo o pripremnoj utakmici jer ovakvom igrom ne zaslužujemo ni pomišljati o SP. Uzdamo se, međutim, da ćemo pronaći načina poboljšati igru i razveseliti navijače".

Peru u subotu u Limi igra protiv Kolumbije, a tri dana potom gostuju u Montevideu kod Urugvaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!