Nogomet

Basile se oslanja i na Verona

Maja Giljanović • srijeda, 11.06.2008.

Izbornik Alfio Basile pozvao je petoricu igrača umalo okončane argentinske Clausure (kolo prije kraja River je osigurao naslov prvaka) među 26-icu koju očekuju kvalifikacijski susreti za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, a među njima je nakon godinu dana ponovno i Juan Sebastian Veron...

Veron, 33-godišnji veznjak Estudiantesa nije za Gaučose zaigrao još od Copa Americe lani i poraza u finalu od Brazila (3:0), a ukupno je od debija protiv Poljske 1996. sakupio okruglo 60 nastupa.

Nekadašnjem igraču među ostalima Lazija, Manchestera i Chelseaja pridružit će se i Bocin Juan Roman Riquelme - 30-godišnjak je, nekada u Barceloni i Villarrealu, pak, dosad za Argentinu odigrao 45 puta.

Trojica preostalih su suigrači mu Rodrigo Palacio i Sebastian Battaglia odnosno Riverov vratar Juan Pablo Carrizo. S druge strane Basile se uglavnom oslanja na igrače iz španjolske Primere - redom su to Roberto Abbondanzieri i Oscar Ustari (Getafe), Gabriel Heinze i Fernando Gago (Real), Fabricio Coloccini (Deportivo), Pablo Zabaleta (Espanyol), Maximiliano Rodriguez i Sergio Aguero (Atletico), Jonas Gutierrez (Mallorca), Gonzalo Rodriguez (Villarreal), Ever Banega (Sevilla) i Lionel Messi (Barcelona).

Argentina je trenutačno nakon četiri kola na drugom mjestu s devet bodova (Paragvaj je prvi s 10), a 15. igraju protiv Ekvadora u Buenos Airesu odnosno 18. idu u Belo Horizonte na noge Brazilu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!