Ostali sportovi

Michael Strahan završio karijeru

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 11.06.2008.

Michael Strahan, defensive end trenutnih Super Bowl prvaka NY Giantsa, odlučio je završiti s američkim nogometom nakon 15 godina profesionalne karijere...

Ono što je najprije objavio za Foxsports.com, Strahan je službeno potvrdio sinoć i na konferenciji za medije:

"U jednom trenutku moraš shvatiti da si napravio sve što možeš napraviti, sve što trebaš napraviti.", obratio se novinarima poprilično raspoložen."Gotovo je!"

Time je završila već mjesecima vođena rasprava o tome hoće li ovaj 36-godišnji branič Giantsa nastaviti karijeru ili ne. Rekao je kako to čini sada jer je pošteno i prema organizaciji i prema njegovim suigračima da znaju da li mogu računati na njega prije nego što počnu ljetne pripreme za sljedeću sezonu.

Strahan je cijelu karijeru proveo u dresu momčadi iz New Yorka i za vrijeme provedeno igrajući, ostavio je popriličan dojam na cjelokupni svijet NFL-a. Tokom 15 sezona, sedam je puta izabran za Pro Bowl, 2001. godine je proglašen obrambenim igračem godine, postavio je rekord lige u broju sackova u jednoj sezoni (22.5), dok je u karijeri zabilježio 141.5 sackova, što ga stavlja na peto mjesto po broju rušenja dodavača u karijeri. Šlag na tortu došao je prošle sezone kada su pobjedom nad NE Patriotsima, Giantsi i karizmatični Strahan stigli do Super Bowl prstena.

"Mislim da ti ne treba prsten da ispuniš svoju karijeru, ali kad ga nemaš, opravdavaš se govoreći da ti ne treba. Onda kad ga dobiješ, promisliš: Nema šanse da bi mogao otići bez njega."

Strahan je izjavio da je do odluke došao nakon što je samome sebi postavio pitanje želi li se u potpunosti predati radu i treningu.

"Odgovor je bio ne.", objasnio je."Fizički sam u redu, ali treba toliko mnogo toga da bi se igrala ova igra. Ovo nije igra u kojoj možeš otići na oproštajnu turneju.", zaključio je.

Osim navijačima koji su ga zavoljeli zbog njegove požrtvovnosti, kvalitete i specifične osobnosti, #92 će zasigurno najviše nedostajati njegovim suigračima. U obrani će biti teško popuniti rupu koja nastaje njegovim izbivanjem, u srcu i mislima to će biti još teže.

"Volim momka. Iskreno, volim momka. On je vjerojatno najveći Giant ikad, tako da sam sretan zbog njega, ali tužan zbog sebe. Ali sretan sam zbog njega.", izjavio je njegov suigrač Osi Umenyiora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!