Nogomet

Kolumbija nastavlja seriju

Maja Giljanović • nedjelja, 15.06.2008.
Kolumbija nastavlja seriju

Reprezentacija Kolumbije još uvijek ne zna za poraz - i peto kolo CONMEBOL-ovih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. prošli su neokrznuto - odigravši 1:1 na gostovanju u Limi...

Igrači Jorge Luisa Pinta koji su inače u prvom kolu ostavili Brazil na 0:0, a u četvrtom s 2:1 dobili Argentinu, protiv Perua su na Monumentalu pred 35.000 navijača poveli u 7. minuti preko Huga Roballege koji je bez po' muke u mrežu Butrona sproveo loptu samo kratko od vratara odbijenu nakon snažnog šuta Fabiana Vargasa.

Trenutno na diobi drugog mjesta s Argentinom - iza Paragvaja, a ispred Brazila - imali su Kolumbijci još tri-četiri manje-više izgledne prigode podebljati vodstvo, ali baš je napadač meksičke Necaxe propustio realizirati ih. Poravnanje, pak, stiže u 39. minuti golom Juan Carlosa Marina nakon posvemašnje zbrke u kolumbijskom petercu.

Šansu utakmice osvojiti sva tri boda propustio je Norberto Solano čiji spektakularni volej u samom finišu na crti spašava pouzdani Ruben Dario Bustos, ali s obzirom na neigranje suspendiranih među ostalima Claudija Pizarra i novog napadača Schalkea Jeffersona Farfana Peru će zadovoljiti i bod koji ih ostavlja u igri za plasman na prvi SP od 1982. u Španjolskoj.

U utorak, pak, gostuju u Montevideu protiv Urugvaja koji je jučer na svom terenu odigrao samo 1:1 protiv Venezuele. Kolumbija za dva dana putuje u Ekvador, a kasnije večeras Brazil će na noge Paragvaju i Argentini stiže Ekvador.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!