Nogomet

Brazilu drugi uzastopni poraz

Maja Giljanović • ponedjeljak, 16.06.2008.
Brazilu drugi uzastopni poraz
Foto: EPA

Brazil je u petom kolu CONMEBOL-ovih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nakon poraza protiv Venezuele u prijateljskom susretu, drugi put uzastopce nastradao - ovog puta skalp Selecaa je, naime, skinuo Paragvaj...

Vodeća je južnoamerička reprezentacija ugostila Dungine igrače u Asuncionu i posve nadigrala peterostruke svjetske prvake - Paragvajcima trijumfi nad uvijek atraktivnim protivnikom unatoč izostancima primjerice Kake i Ronaldinha prelaze u naviku - četiri su ih puta pobijedili u zadnjih osam dvoboja.

Da stvar po Brazil bude još poraznija, gosti su igrali s igračem više od 48. minute i isključenja Darija Verona, ali na koncu kući mogu pjevajući sa samo dva primljena gola - Roque Santa Cruzu i Salvadoru Cabanasu, strijelcima u 26. odnosno 49. minuti dvaput je, naime, još vratnica zaustavljala udarce. Brazilci s druge strane nisu stvorili nijednu spomena vrijednu akciju.

U Buenos Airesu, pak, Argentince je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade sramotnog poraza od Ekvadora spasio joker ušao u 89. minuti Rodrigo Palacio. Gosti su do doslovce zadnjeg šuta na utakmici vodili golom Patricija Urrutije iz 69. minute, a Alfio Basile kratko je poslije susreta izjavio: "Zadnjih smo nekoliko utakmica odigrali na visokoj razini, ovog puta smo svi obilato zakazali i više od ovog se nema što reći".

Strašno će zanimljivo stoga biti ove srijede u Belo Horizonteu gdje će uzdrmani Brazil dočekati trenutno drugoplasirane Gaučose.

Bolivija je na 3600 metara nadmorske visine dočekala Čile - FIFA je, naime, ukinula zabranu stadiona u La Pazu prošli mjesec, ali umjesto očekivanog slavlja doživjela je šok: gosti su dvama pogocima Medela (prvim spektakularnim preko glave s 12 metara) ostavili Bolivijce na zadnjem, 10. mjestu.

Četiri inače prvoplasirane momčadi izborit će direktan plasman u Južnoafričku Republiku, dok petu čeka play-off s četvrtoplasiranom iz CONCACAF-ove zone (Sjeverna i Srednja Amerika te Karibi).

CONMEBOL, 5. kolo:
Paragvaj - Brazil 2:0, Argentina - Ekvador 1:1, Bolivija - Čile 0:2

Poredak:
1.Paragvaj 5 4 1 0 +10 13
2.Argentina 5 3 1 1 +6 10
3.Kolumbija 5 2 3 0 +2 9
4.Brazil 5 2 2 1 +4 8
5.Venezuela 5 2 2 1 0 7
6.Čile 5 2 1 2 -1 7
7.Urugvaj 5 1 2 2 +3 5
8.Ekvador 5 1 1 3 -6 4
9.Peru 5 0 3 2 -6 3
10.Bolivija 5 0 1 4 -12 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!