Nogomet

Urugvaj na krilima Forlana

Maja Giljanović • srijeda, 18.06.2008.
Urugvaj na krilima Forlana
Foto: EPA

Izvrsni Diego Forlan hat-trickom je načeo Peruance, a goste je Urugvaj na koncu iz Montevidea ispratio sa šesticom u mreži nesretnog vratara Butrona...

Pred 28.000 navijača Urugvaj, trenutno, s utakmicom više od ostalih, drugoplasirana reprezentacija CONMEBOL-ovih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010., ugostio je Peru nakon 1:1 remija protiv Venezuele prije tri dana u kojem su platili danak tragično slaboj realizaciji.

Ovog su puta ispremiješali startnu 11-oricu, a silan im se nalet isplatio odmah u sedmoj minuti. Iz gotovo mrtvog kuta Forlan je loptu podigao poviše Butrona, a sjajnu je večer nastavio pola sata kasnije. U međuvremenu je propustio još barem dvije krasne prigode, ali iz jedanaesterca je povisio na 2:0.

Peru je u nastavku (od 39.) zaigrao s igračem manje nakon isključenja poživčanjenog zbog dosuđenog penala Paola Guerrera, a dvostruki je svjetski prvak (premijerne 1930. i kasnije na sveopće iznenađenje protiv Brazila na Maracani 1950.) nastavio u redovnim razmacima pospremati lopte iza Butrona: u 56. još jednom Forlan, 61. i 70. Carlos Bueno, a viktoriju na gol Perua zaključio je Sebastian Abreu u 90. minuti.

Peru je nakon poraza u prijateljskom susretu od Meksika (4:0) prije deset dana doživio drugi uzastopni potop, pa se stolac izbornika Josea del Solara sve opasnije trese, a Urugvaj je, s druge strane, na pravom putu osigurati automatsku kvalifikaciju na SP - prve četiri reprezentacije, naime, putuju izravno u JAR, dok petoplasirana razigrava s četvrtoplasiranom iz zone CONCACAF.

Večeras, pak, Brazil u Belo Horizonteu dočekuje Argentinu - gosti traže načina kako izbjeći eventualni četvrti uzastopni poraz u međusobnim dvobojima, osobito nakon lanjskog neuspjeha na Copa Americi (3:0), a Dunga se nada pobjedom nad mrskim suparnikom prebrisati zadnja dva neuspjeha Selecaa, poraženog, naime, prije tri dana u kvalifikacijama na gostovanju u Paragvaju i prije desetak dana od Venezuele u prijateljskoj utakmici.

CONMEBOL, kvalifikacije za SP, 6. kolo:
Urugvaj - Peru 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!