Nogomet

"Svi možemo igrati u Engleskoj"

Marin Vuković • srijeda, 18.06.2008.
"Svi možemo igrati u Engleskoj"
Foto: HB-Press-Agency

Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar u kraćem je intervjuu za engleski list Independent izrazio nadu u što brojniji dolazak Hrvata u englesku Premier ligu jer tamo po svojim kvalitetama svakako pripadaju.

Nakon tri pobjede u skupini i stopostotnog učinka u dosadašnjem tijeku Europskog prvenstva hrvatskoj reprezentaciji sigurno ne manjka samopouzdanja. To dokazuje i izjava Nike Kranjčara kako smatra da je svim reprezentativcima Hrvatske mjesto u Premier ligi te da bi se tamo vrlo dobro snašli.

"Svima bi nam odgovarala Premier liga", tvrdi Niko. "To je drugačiji način nogometa na koji se svi trebaju naviknuti, ali uz naše kvalitete i talent svi bi se na kraju prilagodili." Independent piše kako je Hrvatska pokazala svu dubinu svoga talenta pobjedom nad Poljskom usprkos devet promjena u momčadi. "Imali smo priliku pokazati čitavom svijetu da nemamo samo 11, 12 ili 13 odličnih igrača, nego da ih imamo 23", dodao je Kranjčar.

Osim Eduarda da Silve, Vedrana Ćorluke i samog Kranjčara, ovoga ljeta u Premiership stiže i četvrti hrvatski reprezentativac Luka Modrić. "Kad ga vidite kako igra u Engleskoj, uživat ćete", najavio je Niko svog bivšeg suigrača iz Dinama i partnera u veznom redu reprezentacije. "Nadam se da će Premier liga biti puna hrvatskih igrača. U ovom trenutku to je najbolja liga na svijetu i nama je veliki cilj pokazati što znamo i biti glasnici hrvatskog nogometa, kako bismo na kraju pomogli mnogim igračima da dođu u engleski nogomet. Kao što sam rekao, svi mogu doći", uvjeren je Kranjčar.

Velike zasluge za uspjehe koje hrvatska reprezentacija postiže na ovom Europskom prvenstvu, ali i u protekle dvije godine, svakako je stručni stožer na čelu sa Slavenom Bilićem, trenerom kojega bi gotovo svaka momčad Premiershipa željela na svojoj klupi. Kranjčar ne isključuje da se i to može dogoditi: "I naš izbornik bi mogao doći u Englesku, ali morat ćete se strpiti budući da s hrvatskom reprezentacijom ima ugovor još dvije godine. On ima kvalitete i kao čovjek i kao trener da postigne nešto veliko, a mi igrači slušamo sve što ima za reći i vjerujemo mu."

Spoj generacije hrvatskih nogometaša iz 1998. godine i novih snaga iz 2008. donio je Hrvatskoj samo dobre rezultate. Osim Bilića, ogromne zasluge pripadaju čitavom stručnom stožeru sastavljenom od velikih nogometnih imena poput Roberta Prosinečkog i Aljoše Asanovića. "Od iznimne je važnosti za naše karijere da smo u mogućnosti raditi s tim ljudima. Nadam se da će rezultati to i potvrditi i da ćemo na kraju karijere pogledati unatrag i shvatiti da su upravo ovi trenuci i rad s njima pokrenuli sve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!