Nogomet

Talijan sudi Hrvatima i Turcima

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • srijeda, 18.06.2008.
Talijan sudi Hrvatima i Turcima
Foto: EPA

Poznat je sudac četvrtfinalnog ogleda Hrvatske i Turske na Europskom prvenstvu. Bit će to 40-godišnji Talijan Roberto Rosetti...

Roberto Rosetti dobio je čast i odgovornost suditi ogled Hrvatske i Turske koji će u petak odlučiti o polufinalistu Eura u Austriji i Švicarskoj. Rosettijevi pomoćnici u bečkoj utakmici bit će sunarodnjaci Alessandro Griselli i Paolo Calcagno, a za četvrtog suca određen je Španjolac Manuel Enrique Mejuto Gonzalez.

40-godišnjem Talijanu ovo će biti treća utakmica na Euru. Prije Hrvata i Turaka, već je odradio posao u susretima Švicarska - Češka (otvaranje EP-a) i Grčka - Rusija.

Rossettija se sjećamo i iz prošlog kvalifikacijskog ciklusa, kad je vrlo dobro sudio utakmicu između Hrvatske i Engleske u Zagrebu (2:0). Zanimljiv je i podatak da u njemu ima i hrvatske krvi, jer mu je majka podrijetlom iz Vodnjana u Istri.

Određeni su suci i za prvu četvrtfinalnu utakmicu, koju će u četvrtak u Baselu odigrati Portugal i Njemačka. Glavni će biti Šveđanin Peter Fröjdfeldt, pomoćnici su mu sunarodnjaci Stefan Wittberg i Henrik Andren, a za semafor za izmjene i pokazivanje sudačke nadoknade te ponašanje trenera brinut će Grk Kyros Vassaras.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!