Nogomet

Dungi palac dolje navijača

Maja Giljanović • četvrtak, 19.06.2008.
Dungi palac dolje navijača
Foto: EPA

52.000 navijača u Belo Horizonteu u neprijateljskom je raspoloženju dočekalo izbornika Dungu, a reprezentativci mu se nisu osobito potrudili popraviti dojam - remizirali su, naime, kod kuće s Argentinom u šestom kolu CONMEBOL-ovih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine...

Selecao ne zna za pobjedu treću utakmicu u nizu, ali barem su stali na kraj porazima: dvaput su u nepunih mjesec dana gubili i to protiv Venezuele u prijateljskom susretu i Paragvaja u kvalifikacijama prije tri dana, a trenutno su nakon trećina odrađenog posla na četvrtom mjestu iza redom Paragvaja, Argentine i Kolumbije.

Peterostruki je svjetski prvak ugostio ljutog rivala Argentinu - Gaučosima također ne cvjetaju ruže: Basile je bod protiv Ekvadora kući dohvatio u sudačkoj nadoknadi prije tri dana, a put Brazila je krenuo bez suspendiranog Demichelisa i zbog povreda upitnih Verona i Mascherana, a zadnje je tri utakmice protiv Brazila izgubio s tri razlike - osobiti boli poraz u finalu Copa Americe lani - 3:0.

Brazil je još jednom bez Kake i Ronaldinha posve razočarao u vezi - protiv Paragvaja su primjerice cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem više bez da su, međutim, prešli centar, a slično su odigrali i protiv Argentine: najsuvislije je izgledala akcija Julia Baptiste koju vrhunskom obranom zaustavlja Roberto Abbondanzieri da bi u nastavku gosti bili bliže pogotku. Cruzu i Sergiju Agueru brani Julio Cesar, a Lionel Messi u zadnjim sekundama sudačke nadoknade šalje loptu pored stative.

Lider kvalifikacija, Paragvaj upisao je prvi poraz i to kod dojučer posljednjeplasirane Bolivije - na 3600 metara nadmorske visine i po strahovito lošem travnjaku domaćini su poveli s 2:0 u prvih 25 minuta (Botero, Garcia), Santa Cruz je smanjio u 66., ali Botero samo tri minute potom vraća na dva razlike. Moreno četvrtim u 76. otklanja eventualne dvojbe, a Valdez u 82. samo uljepšava poraz.

Ekvador i Kolumbija su u Quitu odigrali bez golova, a večeras Venezuela dočekuje Čile s kojim je poravnata na šestoj poziciji sa sedam zasad osvojenih bodova.

Dunga inače upitan poslije susreta o šansama Brazila da po prvi put u povijesti izvisi u kvalifikacijama za SP samo je kratko odgovorio: "Još je 12 kola do kraja, ne lupetajte bez veze".

Prve četiri reprezentacije izravno će u JAR, a petu čeka razigravanje s četvrtoplasiranom iz CONCACAF-a (Sjeverna i Srednja Amerika te Karibi).

CONMEBOL, 6. kolo:
Brazil - Argentina 0:0, Bolivija - Paragvaj 4:2, Ekvador - Kolumbija 0:0

Tablica:
1.Paragvaj 6 4 1 1 +8 13
2.Argentina 6 3 2 1 +6 11
3.Kolumbija 6 2 4 0 +2 10
4.Brazil 6 2 3 1 +4 9
5.Urugvaj 6 2 2 2 +9 8
6.Venezuela 5 2 1 2 0 7
7.Čile 5 2 1 2 -1 7
8.Ekvador 6 1 2 3 -6 5
9.Bolivija 6 1 1 4 -10 4
10.Peru 6 0 3 3 -12 3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!