Ostali sportovi

Blanki novi rekord sezone

Maja Giljanović • nedjelja, 22.06.2008.
Blanki novi rekord sezone
Foto: EPA

Svjetska prvakinja lani iz Osake i svjetska dvoranska prvakinja u ožujku iz Valencije Blanka Vlašić ubilježila je 29. uzastopnu pobjedu s preskočenim novim najboljim ovosezonskim rezultatom na svijetu - 206 centimetara, a na Europskom kupu Bruno Zauli u Istanbulu...

Uz najbolju hrvatsku sportašicu trijumfirala je i državna rekorderka u kladivu Ivana Brkljačić - pobjede naših atletskih vedeta nisu u Skupini B, međutim, hrvatskoj reprezentaciji donijele više od zadnjeg, osmog mjesta s šest bodova manje od Srpkinja (69). Još slabiji bodovno, a također posljednji, Istanbul napuštaju atletičari koji su ukupno osvojili samo 58.5 bodova čak 20.5 manje od predzadnje Turske.

Ivan Mitrović je donio maksimum (8) bodova pobjedom u troskoku, a Brkljačić je pobijedila hicem od 69.37 metara. "Rezultat me ne čudi jer su organizatori zakazali - bacali smo, po meni, u posve neregularnim uvjetima, a da stvar bude gora, tehnički sam podbacila. Pobjeda je, međutim, pobjeda i sljedeći put sam uvjerena da će sve biti neusporedivo bolje", izjavila je Ivana koja je ove sezone primjerice u Tallinnu bacala do 73.62, a sljedeći nastup će imati u Patrasu 14. srpnja dok će u međuvremenu, pak, trenirati u Budimpešti i na Bjelolasici.

Blanka naprotiv puca od zadovoljstva: Splićanka je srušila svoj vlastiti najbolji ovosezonski rezultat - u Ostravi 12. ovog mjeseca preskočenih 205 centimetara i letvicu podignutu na 206 svladala iz drugog pokušaja. Natjecanje se razvuklo: po zvizdanu Blanka se priključila na 184 (startalo se, pak, na 170 i većina je otpala) i na koncu je triput rušila na 208 odnosno visini novog osobnog i hrvatskog rekorda.

Ovom je pobjedom 24-godišnjakinja ujedno zaokružila ciklus koji je startao na Europskom kupu u Zenici 24. lipnja 2007., a o napretku prve favoritkinje za osvajanje olimpijskog naslova dovoljno govori da je lani pobijedila sa samo dva metra.

Slavili su inače Šveđani u muškoj (117) ispred drugoplasirane Ukrajine i Slovenije na trećem mjestu odnosno Grkinje (122) u ženskoj konkurenciji ispred Rumunjki i Turkinja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!